Izvanredni prilog # 4 – Ivici Dačiću, otvoreno: OSJEĆATE LI I MRVU STIDA I SRAMOTE?

Posted: 22. Jula 2016. in Intervjui

Beograd, 2.januara 2014. - Premijer Srbije Ivica Dacic porucio je danas da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znaci da se plasi izbora, jer i ako ih bude, smatra da ce time biti "zapecacena sudbina opozicionih stranaka". Dacic je novinarima rekao da tema izbora nije aktuelna i ponovio da se prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vucic i on slazu da izbori nisu prioritet i da to nije na dnevnom redu, a da li ce biti promenjen odnos politickih snaga to je za neku kasniju raspravu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Gospodine Dacicu !

Vase pitanje nedavno upuceno ‘licemjernim Bosnjacima’ zasto ne priznaju genocid nad Armenima je vise nego bezobrazno, licemjerno i veoma uvrjedljivo, a jos vise obzirom od koga dolazi i kome je upuceno.

Stoga ste podstakli ‘licemjerne Bosnjake’ da na vas javno sruce lavinu pitanja na koja traze vas odgovor. Stoga, recite nam Dacicu:

 1. Kad su to Bosnjaci oteli cetvtro najjace naoruzanje u Evropi koje su svojim parama kupovali i placali svi narodi u bivsoj Jugoslaviji, kao sto su placali za debele plate srpskih oficira, i uperili ga u armenske nenaoruzane civile?
 2. Kada su to Bosnjaci izvrsili agresiju na Armeniju?
 3. Kad su to Bosnjaci iznudili embargo na naoruzanje Armencima u UN preotevsi diplomaciju cijele Jugoslavije i zloupotrijebivsi je na svaki moguci nacin za svoju korist?
 4. Kada su to Bosnjaci ‘junacki’ ukopali tesko naoruzanje oko armenskog glavnog grada mjesecima prije nego sto je zvanicno zapocela agresija?
 5. Kada su Bosnjaci u opsadi drzali armenski glavni grad, izgladnjivali i ’junacki´ ubijali njegovu djecu i civile teskim oruzjem i snajperima s okolnih brda puna 44 mjeseca?
 6. Kada su, recimo, samo u armenskom glavnom gradu za 44 mjeseca opsade gadjali porodiliste i u gradu ukupno ubili 1600 armenske djece?
 7. Kada su to Bosnjaci snajperima sa okolnih brda i zgrada ubijali armensku djecu i civile ne samo u armenskom glavnom gradu vec i u drugim armenskim gradovima?
 8. Kada su to Bosnjaci u nekom armenskom Gorazdu ubili i ranili 548 armenske djece dok je grad bio zasticena zona UN-a?
 9. Kada su to Bosnjaci iz Batajnice slali Migove da bombarduju armensku djecu i nenaoruzane armenske civile i gradove?
 10. Kada su to Bosnjaci slali na Armene citave korpuse cetnika (Uzicki, Valjevski i ostali) da kolju kamama i ubijaju na najsvirepije nacine armensku decju i nenaoruzane civile?
 11. Kada su to Bosnjaci u nekom armenskom Prijedoru tjerali civile da nose bijele trake i stavljaju bijele carsafe na svoje kuce? Kad su to Bosnjaci napravili nacisticku ‘Kristalnu noc’ za Armene u nekom armenskom Prijedoru?
 12. Kada su se to Bosnjaci tri i po godine ‘junacki’ borili protiv armenske djece, zena, staraca i svih ostalih nenaoruzanih civila?
 13. Kada su to Bosnjaci drzali 650 koncentracionih logora za armenske civile u kojima je ubijeno skoro 5000 ljudi?
 14. Kada su to Bosnjaci u nekom armenskom Kalinoviku, Rogatici, Bjelimićima, Foči, Kozarcu, Semberiji i drugim mjestima Armene silom prevodili na islam?
 15. Kada su to Bosnjaci ubili stotinu hiljada armenskih civila?
 16. Kada su to Bosnjaci sistematski silovali oko 40,000 armenskih zena, djevojaka i djevojcica kako bi promijenili demografsku sliku i nanijeli najgore ponizenje njihovoj casti? To je najbrutalniji cin kojem cak ni barbari nisu dorasli.
 17. Kada su to Bosnjaci napravili 600 masovnih grobnica za Armene , pa su jos iz njih da bi prikrili svoje zlocine i genocid koji su pocinili onda raznosili dijelove tijela u sekundarne grobnice (dijelovi pojedinacnih tijela nalazeni su u pet razlicith sekundarnih grobnica)?
 18. Kada su to Bosnjaci u nekoj armenskoj Srebrenici ubili 8372 armenska djecaka i nenaoruzana muskarca (ukljucujuci i tek rodjenu bebu koju je cetnik istrgao majci iz narucja i zgnjecio cizmom!) u razmaku od tri dana?
 19. Kada su to Bosnjaci planski i sistematski (po naredbi koja je bila dio zlocinackog, genocidnog plana) porusili 614 armenskih bogomolja?
 20. Kada su to Bosnjaci uzrokovali da se sa ognjista istjera ili pred genocidom i najgorim ratnim zlocinima u Evropi od 2.svjetskog rata pokrene preko million armenskih izbjeglica?
 21. Kada je to odlukama najvisih medjunarodnih sudova bosnjacko vojno i politicko rukovodstvo presudjeno na 600 godina zatvora i jos 4 dozivotne robije za genocid, najstrasnije ratne zlocine pocinjene na tlu Evrope od 2.svjetskog rata, za udruzeni zlocinaski poduhvat i zlocine protiv covjecnosti?
 22. Kada su to Bosnjaci slavili ratne zlocince kao svoje ‘junake’ i genocid kao ‘junastvo’, a  njegove rezultate kao ‘svetu zemlju’ (iako je ta zemlja nastala na krvi i kostima desetina hiljada neduzne djece i nenaoruzanih civila)? I kada su to Bosnjaci odgajali svoju djecu da slijede takvu bolesnu ideologiju od koje bi se svako normalan i stidio i ogradjivao?
 23. Kada su to Bosnjaci rehabilitirali svoje ratne zlocince i nacisticke kolaboratore iz 2.svjetskog rata zato sto su i tada pocinili nad Armenima genocid (obavezna literatura za vas i sve negatore genocida – ‘Genocid nad Bosnjacima u 2. Svjeskom ratu’ Vladimir Dedijer)  
 24. Kada su to Bosnjaci pocinili 11 genocida nad Armenima kroz manje od dva stoljeca?
 25. Podsticu li Bosnjaci svoj narod da glasa za one koji su tokom rata obilazili sa snajperom brda opsjednutih gradova i sa njih pucali na nezasticenu djecu i civile i koji su jos uvijek na kursu te iste politike koju pokusavaju provoditi drugim sredstvima?
 26. Kada su to Bosnjaci negirali armenski identitet i jezik (a bosanski jezik je stariji od srpskog za sto kao dokaz postoje autenticni dokumenti ukljucujuci i cinjenicu da je Vuk Karadzic kao osnovu za svoj Rječnik uzeo hercegovačko narječje bosanskog jezika.)
 27. I kada su to Bosnjaci odgajali svoju omladinu da je prihvatljivo biti fasista i da tudje moze biti tvoje samo ako sebe dovoljno lazes da na kraju i sam povjerujes u svoju laz?
 28. Kada su to Bosnjaci pocinili agresiju i genocid nad nekim armenskim Vukovarom ili nekim armenskim Kosovom?

Imamo mi jos bezbroj takvih pitanja, ali cemo ovdje stati. Jer, kao i cijeli svijet znate dobro da nismo nikad niti imali svoje ratne zlocince niti pocinili nista od toga. Znamo, kao sto i cijeli svijet zna, a znate i svi vi, da je to nama pocinila Srbija pod komandom ‘Balkanskog kasapina’ Slobodana Milosevica, cija ste desna ruka bili upravo Vi.

Citajuci ovo pismo gledate u ogledalo vlastitog naroda i uzase koje su pocinili u ime bolesne, genocidne ideje zvane ‘Velika Srbija’- one iste cije je ideolosko zlo posijao Garasanin u svom ‘Nacertaniju’ iako je dobro znao, a to i napisao, kao sto i vi svi dobro znate, da BiH NIKADA nije bila dijelom srbijanske teritorije. I kao sto svi vi isto dobro znate, kao sto je Garasanin znao i napisao, da su u BiH sve do druge polovine 19. stoljeca, kroz njenu cijelu historiju do tada, zivjeli samo Bosnjaci tri vjeroispovjesti i da sve do tada u BiH nije bilo ni Srba ni Hrvata. Znate vi veoma dobro, kao sto je i Garasanin znao, a i napisao, da ste od vremena kad je zlocinacka ideja iznesena u ’Nacertaniju´ intenzivno radili na ubjedjivanju Bosnjaka-pravoslavaca da su oni ono sto nikad nisu bili- da su Srbi. A sve kako biste, po zlocinackom receptu zvanom ’Nacertanije’, starom skoro dva stoljeca, mogli ostvariti svoju zlocinacku nakanu otimanja NASE drzavne teritorije.

Ne mozemo a da se ne zapitamo osjecate li i mrvu stida i sramote od onoga sto vas iz tog ogledala strave kakvu su mogli smisliti samo najbolesniji i najmracniji umovi iz podzemlja ljudske civilizacije, ogledala iz kojih vas gledaju masovne grobnice, genocid pocinjen nad Bosnjacima i bosanskim katolicima sirom nase drzave (a ne samo u Srebrenici) u ime jedne bolesne fasisticke ideologije, gleda? Ili ste i pored svog toga uzasa i dalje ponosni na to zlo?

Koliko god EU ne prihvatala Tursku u clanstvo zbog Armenije, toliko jos vise Srbija ne zasluzuje da bude primljena. Jer, za razliku od onog sto je pocinjeno nad Armenima, za GENOCID nad Bosnjacima postoji presuda Medjunarodnog suda pravde po kojoj je ne samo presudjen genocid, vec i Srbija za nesprjecavanje genocida (sto je isto kao i da ga je pocinila). Da Vas podsjetimo samo na Presudu Međunarodnog suda Pravde u Hagu od 27.02.2007.:

 1. Sud zaključuје da su djеla pоčinjеna u Srеbrеnici, koja pоtpadaјu pоd član II (a) i (b) Kоnvеnciје, izvršеna sa specifičnom namjеrоm da sе djеlimičnо uništi grupa muslimana Bоsnе i Hеrcеgоvinе kaо takva; i shоdnо tоmе, da оna prеdstavljaјu djela gеnоcida kојi su izvršili pripadnici VRS u Srеbrеnici i u njеnој оkоlini počevši od 13. јula 1995.

Direktno ucesce Srbije u genocidu zasigurno ce se dokazati na osnovu brojnih novih dokaza ukljucujuci i dokumente koje je Haski tribunal sramno skrivao od nas u reviziji tuzbe protiv Srbije i Crne Gore.

Za razliku od Turske koja ne priznaje nesto sto nema ni sudsku presudu, vi namjerno negirate genocid koji je vasa drzava, potpomognuta bosanskim pravoslavnim stanovnistvom (domacim izdajnicima), u nasoj drzavi pocinila nad Bosnjacima i bosanskim katolicima iako za to postoji presuda najvisih medjunarodnih sudskih  institucija kao i presude srpskom vojnom i politickom rukovodstvu.

I za kraj, Bosnjaci postavljaju vise nego licemjernoj Srbiji, a i vama, koji ste dio te Srbije, sljedeca pitanja:

 1. Zasto ne priznate genocid nad Bosnjacima za koji postoji Presuda medjunarodnog suda pravde i niz presuda haskog Tribunala srpskom vojnom i politickom rukovodstvu koje je za to presudjeno na 600 godina zatvora plus 4 dozivotne?
 2. Zasto se ne odreknete nacisticke i fasisticke politike i ne osudite je kao sto su to ucinili Nijemci?
 3. Zasto ne podrzite ukidanje genocidne tvorevine u nasoj drzavi, vec se svakodnevno i bespravno mijesate putem iste i svojih sluzincadi koju ste u njoj instalirali u unutrasnje poslove nase drzave?
 4. Zasto se ne odreknete agresije na nasu drzavu koju neprestano provodite raznim drugim sredstvima nakon povlacenja trupa po potpisivanju Dejtonskog MIROVNOG ugovora (MIROVNOG je velikim slovima da se naglasi njegov privremeni karakter, a nikako kao sporazum koji predstavlja trajno rjesenje za nasu drzavu)?

Usput podsjecamo da je Srbija svojim potpisom na Dejtonski sporazum potpisala priznanje da je pocinila agresiju i genocid u nasoj drzavi, ali se tim potpisom i obavezala da ce postovati teritorijalni integritet i suverenitet nase drzave.

Sasvim dobro znate da je pravo ime manjeg BiH entiteta ‘DEJTONSKI ENTITET Republika Srpska’ kako je definisan u Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Zasto onda u vasim udzbenicima za nize razrede osnovne skole bezobrazno podvaljujete gnusne lazi o tome da je genocidna tvorevina nekakva ‘drzava’ kad dobro znate da je to samo manji administrativni entitet u jednoj medjunarodno priznatoj DRZAVI BiH (sto je potvrdio cak i Dejtonski MIROVNI sporazum)? (Ocito se ponasate po onom kako je Cosic opisao srpski narod.)

Dokle ce Srbija i njen narod pothranjivati lazima svoju bolesnu ideologiju koja se bori da otme ono sto je tudje i sto vase nikad nije bilo, ocito u nadi da ce ‘hiljadu puta izrecena laz postati istina’?

Bosnjacka javnost dugo ocekuje odgovore na ova pitanja.

Za Bosnjake je genocid isto sto i za Jevreje Holokaust. Negirajuci genocid koji je presudjen na najvisim medjunarodnim Sudovima vise je od ponizavanja Bosnjaka i takvo sta Bosnjaci nikada nece dopustiti.

A genocid nije počinjen samo u Srebrenici, već i širom RBiH, pa tako i u sedam općina koje su spomenute u Presudi Karadžiću, a koje će biti obuhvaćene i u žalbi Tužiteljstva protiv sramno blage presude Karadžiću. Kako vama i svima prisutnima u svome obracanju rece Kosovska predstavnica u UN Viora Citaku,  ‘’nema pomirenja bez istine’’ ma koliko bolna i stravicna ona bila.

Kako rece poznati bosanski pisac, Abdulah Sidran:

S kime to treba da se mire majke Srebrenice, Prijedora, Brčkog, Sarajeva… s kime su se to one svađale ? Državu Bosnu i Hercegovinu napala je od nje stoput jača sila – s namjerom da je uništi ! Taj napad u jeziku međunarodnoga prava i politike ima svoje ime i kad god se u taj jezik unose pojmovi koji mu ne pripadaju, nego dolaze iz svijeta dječijih svađa i kafanskih tuča – POMIRENJE, IZVINJENJE, itd. – radi se o velikoj prevari !

Izvinjenje ? Kao da je neko nekome u tramvaju, nehotice, stao na cipelu !? Pa se, je li, uljudno izvinjava. Milion ili dva izbjeglih i prognanih, pa: Izvinite ! Dvjesto, tristo hiljada ubijenih, osakaćenih, silovanih, pa: Izvinite !

Nama jeste potrebna normalizacija odnosa sa susjednim državama, ali nikako po cijenu poništenja, relativizacije i zabašurivanja istorijske istine ! A ona je nesporna: postoji žrtva i agresor, a zločini počinjeni nad Bošnjacima, kao najbrojnijim narodom u državi Bosni i Hercegovini, imaju karakteristike i razmjere genocida.’

Onaj ko negira presude medjunarodnih sudova o genocidu jasno pokazuje da ne zeli normalizaciju odnosa. A nikakve normalizacije nema i ne moze biti dok Srbija ne prizna genocid koji je pocinjen nad Bosnjacima i ne odrekne se svog genocidnog ratnog plijena zvanog RS.

Stoga vas pozivamo da i vi i svi koji poput vas upucuju neprimjerene, vise nego licemjerne, potpuno neutemeljene i neprihvatljive, a uz to i veoma uvrjedljive komentare i primjedbe na racun Bosnjaka, koji su zrtve srpske agresije i genocida, razmislite koliko time iskazujete zelju da zajedno sa nasom drzavom  pokusate zapoceti graditi ikakve normalne odnose na nivou medjusobnog uvazavanja i postovanja kakvo bi se ocekivalo za neku zemlju koja je kandidat za clanstvo u Evropskoj Uniji.

U ime FB Grupe ‘’Zahtjev za povratak u zivot Ustava RBiH’’

      1.mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Britaniji

 1. mr sci. Marjan HAJNAL, Profesor filozofije, prognanik iz Sarajeva, živi u Tel Avivu

      3.dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA

 1. Selma ĆEHIĆ, bivša Viša savjetnica za područja okoliških i energetskih statistika i statistike sigurnosti hrane; doktorant na interdisciplinarnom studiju „Zaštita okoliša“ (rođena u Sarajevu, živi u Republici Sloveniji)
 2. Anto TOMIĆ direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm,  Omarska  i  Trnopolje,  (rođen  Banja Luci,  živio u Ljubiji,  radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka)

(članovi FB Grupe i njena Vodstva)

komentara
 1. naza keserovic kaže:

  Izuzetno lijepo kazano, veliko hvala ovoj grupi marljivih ljudi

 2. Alija Moćević kaže:

  Sve rečeno…ništa oduzeti,samo dodati…

 3. Edita Jaganjac kaže:

  Već dugo vremena ne pročitah bolji tekst.Svaka čast.

 4. Zdravko margic niodkud kaže:

  da sve receno i previse razumnom je i saret dovoljan,ali nema to zanjiha nikakve veze i oni to uopste neosjecaju,jos su gori kad im se tako neki norodi zalema onio ga nevole jer idalje je u glavi mrznja prema Turcima, tosu zlobnici i bolesnici,kojima je lijek Tudzmanov recept,a on se zove Oluja…..i opet kazem Oluja…I Opet OLUJAAAAAAAAAAA…XD

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s