Aleksandru Vučiću, otvoreno: NEGATORI GENOCIDA BI PONOVILI GENOCID I ZATO IM NEMA MJESTA U POTOČARIMA

Posted: 2. Jula 2016. in Intervjui

Aleksandar_Vučić_cropPremijeru Srbije, Aleksandre Vučiću,

Vaša izjava o tome kako nećete dopustiti da ‘Bošnjaci iz BiH gaze Srbiju’ više je nego uvredljiva i nedopustiva za nas. Njen je povod da su Bošnjaci konačno rekli da više nikada neće dopustiti da ih Srbi ponižavaju. A ponižavanja je do sad bilo i previše s obzirom na ‘zasluge’ Srbije, a i Vas osobno od početka agresije Srbije na našu zemlju 1992., saučesništva u genocidu, pa sve do danas.

Podsjećamo Vas samo ukratko:

Srbija je slala avione, tenkove, topove, municiju i svu ostalu logistiku, i čitave korpuse četnika da ubijaju bošnjačke civile zajedno sa svima ostalim koji su s njima dijelili sudbinu ne priklonivši se barbarizmu.

O tome postoje brojni dokumenti koji su nam sada dostupni, a koje je Tribunal u Den Haagu sramno sakrivao. Oni direktno dokazuju agresiju Srbije na našu zemlju kao i direktnu umiješanost u genocid i to ne samo u Srebrenici. O tome postoje i brojni dokumentovani dokazi i video zapisi kojima su potkrijepljene presude srpskim ratnim zločincima za genocid uključujući i dokumente vezane za presudu ratnom zločincu Šešelju.

Tokom agresije i sami ste sa snajperom obilazili brda oko Sarajeva, zajedno sa vašim tadašnjim mentorom, četničkim vojvodom Vojislavom Šeseljom, o čemu postoje brojni video zapisi. Tada se umjesto na divljač išlo u lov na bošnjačke civile i sve ostale građane koji su ostali sa Bošnjacima na strani civilizacije.

Prema presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu od 27.02.2007., Srbiji je presuđeno za nesprečavanje i nekažnjavanje genocida, što je isto kao da ga je počinila. Zločini genocida koji je Srbija počinila u Bosni biće predmet revizije Tužbe RBiH za agresiju i genocid, tužbe protiv Srbije i Crne Gore. Obnovljena Tužba će sadržavati i zahtjev za ukidanje genocidne tvorevine RS, kao i naplatu oko 30 milijardi dolara ratne reparacije. Vaša nagrada za genocid samo je privremene prirode, ali račun ćete morati platiti i Srbija će za sva vremena dići ruke od Bosne i Bošnjaka kojima je bila namijenila istrebljenje.

Pobrojaćemo samo dio rezultata zločinačke i genocidne agresije Srbije na našu zemlju:

– stotinu hiljada ubijenih Bošnjaka (genocid i najgori ratni zločini na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata do danas),

– oko 40,000 sistematski silovanih Bošnjakinja u cilju izmjene demografske slike Bošnjaka,

– nekoliko stotina koncentracionih logora,

– gradovi i sela potpuno uništeni, fabrike, infrastrutura…

– 614 džamija planski porušeno

– oko milion izbjeglica

– Bošnjaci i bosanski katolici sa 50% prijeratnog stanovništva koje su činili u danas okupiranom dijelu naše države zvanom RS svedeno je na svega 15%, pa je i to neprihvatljivo za projektante i izvršitelje zločinačkog projekta zvanog Velika Srbija.

Broj onih čije je djetinjstvo prekinuto zločinačkom rukom je ogroman. Samo da podsjetimo na dva grada:

– 1600 djece ubijeno je tokom 44-mjesečne opsade Sarajeva,

– U Prijedoru je tokom rata ubijeno 102 bošnjačke i hrvatske djece od tri mjeseca do 17 godina starosti i to za vrijeme četničke strahovlade i genocida.

Ilustracije radi, citiramo:

‘’Djeca na području opštine Bratunac nisu ginula samo zbog granatiranja, već su mučena i ubijana zajedno sa svojim roditeljima. Nastradalo je njih sedamdeset dvoje, a tijela četrdeset šestoro djece još uvijek nisu nađena, kaže predsjednica Udruženja žena Podrinje – Bratunac Šuhra Sinanović:

Na najsvirepiji način su ubijana ta mala djeca. Ova mala Nedžada je pronađena u naručju svoje majke sa sestrom – držala je flašicu u ruci.“ (Portal ‘’Slobodna Evropa’’ od 24. maja 2010).

Možete li barem i najmanjim dijelićem sebe saosjećati sa hiljadama ljudskih tragedija poput ove? Možete li i na tren zamisliti, Vučiću, kako bi se osjećali da je u pitanju bilo vaše dijete ili dijete nekoga vama bliskog?

Svojim potpisom na Dejtonski mirovni sporazum Srbija je faktički potpisala priznanje da je počinila agresiju i genocid. Jer, zašto bi inače jedna za RBiH strana zemlja stavljala potpis na taj mirovni sporazum, ako nije umiješena i kriva za rat u nasoj zemlji? Srbija se također svojim potpisom obavezala da će poštovati teritorijalni integritet i suverenitet naše države, ali tu svoju Dejtonsku obavezu redovno krši svakodnevno miješajući se u njene unutarnje poslove.

Sudeći po stalnom potkopavanju naše države preko genocidnog entiteta zvanog RS, jasno je da se Srbija ni danas ne odriče svoje agresorske politike. U okupiranom dijelu naše države provodi se neviđeni aparthejd nad bošnjačkim povratnicima što je nastavak genocida. Negira se bosanski jezik koji je i pravna i historijska činjenica. Taj jezik je stariji od srpskog jezika. Vuk Karadžić je kao osnovu za svoj Rječnik uzeo hercegovačko narječje bosanskog jezika. Tek objavljeni rezultati popisa potvrđuju da tim jezikom govori većina stanovnika Bosne, ne samo Bošnjaci-muslimani. Govore bosanskim jezikom i Bošnjaci-pravoslavci i Bošnjaci-katolici koje Beograd i Zagreb nastoje posrbiti i kroatizirati da bi lakše došli do Bosne kao svoga plijena. Kao dio tog svog plana provode širenje hrvatskog i srpskog jezika (ekavskog!) po Bosni dok negiraju bosanski jezik. Sasvim je jasno šta iza takvih poteza stoji: Kada nekome uzmeš jezik, uzeo si mu i nacionalni identitet.

U srbijanskim udžbenicima za niže razrede osnovne škole bezobrazno se potura laž da je genocidni entitet RS država. Osim što je takvo što notorna laž to je protivno i Dejtonskom sporazumu u kojeg se i Vi lažno zaklinjete. U njemu je jasno definirano da je “RS” samo jedan od dva entiteta u sastavu DRŽAVE Bosne i Hercegovine. Svako zna, pa i Vi, da taj Sporazum, pa tako ni Annex IV kao “Ustav” nije nikada verificiran u Parlamentu RBiH, pa je jedino važeći Ustav RBiH koji ćemo zasigurno vratiti, oslanjajući se na domaće i međunarodno pravo, Povelju UN, Konvenciju o sprečavnju i kažnjavanju genocida, Bečku konvenciju i pozivajući se na njihove relevantne paragrafe kao što su onaj o ništavnosti međudržavnih ugovora, zatim ius cogens normu, te presude o genocidu izrečene na oba najviša svjetska suda.

Srbija koči napredak naše države prema euro-atlanskim integracijama putem svojih potrčka i služinčadi u genocidnom entitetu zvanom RS. Jedan od najnovijih u nizu tih pokušaja desio se početkom ove sedmice kada je SSP protokol Ivanić odbio potisati nanijevši ogromnu štetu građanima RS jer ostaje bez međunarodne financijske potpore.

Istovremeno Srbija negira genocid iako je genocid pravno dokazan i presuđen brojnim haškim presudama. Da Vas podsjetimo samo na Presudu Međunarodnog suda u Hagu od 27.02.2007.:

297. Sud zaključuје da su djеla pоčinjеna u Srеbrеnici, koja pоtpadaјu pоd član II (a) i (b) Kоnvеnciје, izvršеna sa specifičnom namjеrоm da sе djеlimičnо uništi grupa muslimana Bоsnе i Hеrcеgоvinе kaо takva; i shоdnо tоmе, da оna prеdstavljaјu djela gеnоcida kојi su izvršili pripadnici VRS u Srеbrеnici i u njеnој оkоlini počevši od 13. јula 1995.

Genocid nije počinjen samo u Srebrenici, već i širom RBiH, pa tako i u sedam općina koje su spomenute u Presudi Karadžiću, a koje će biti obuhvaćene i u žalbi Tužiteljstva protiv sramno blage presude Karadžiću.

Za nas je genocid isto što i za Jevreje Holakaust.

Jer, s obzirom na odnos broja ukupnog bošnjačkog stanovništva i srazmjere našeg stradanja od četničke kame, ta dva stradanja se zasigurno mogu porediti. Mislite li da bi Jevreji dopustili da na Dan obilježavanja godišnjice Holokausta dođu njegovi negatori ili predstavnici zemlje koja je u njemu učestvovala?

Podsjetićemo Vas da u Kragujevac nije dopušten dolazak Nijemaca ni danas nakon što je tamo stradala “Četa đaka u jednom danu‘‘. A Nijemci danas nisu niti dio politike koja je to počinila niti počinitelja. Upitajte se kakvu vezu ili sličnost ima njemačka odmazda u Kragujevcu sa odmazdom koju ste nad muslimanima tražili u Skupštini Srbije!

Što se tiče Srbije i njenog ‘predstavljanja‘‘ u Srebrenici sve se može sumirati u rečenici iz teksta‘‘Vučić, lažni mirotvorac i negator genocida, ne treba Srebrenici‘‘ Muhamda Fazlagića Fazle : ‘’Srbija je sebe predstavila u Srebrenici u julu 1995., a takvo predstavljanje on podržava i danas.’ (‘VUČIĆ, LAŽNI MIROTVORAC I NEGATOR GENOCIDA, NE TREBA SREBRENICI‘‘, od 8.jula 2015 – Bošnjaci.net)

Bošnjaci su dali šansu Srbiji da doživi katarzu, suoči se sa prošlošću i prizna genocid, a Vama je pružena prilika da postanete srbijanski Willy Brandt, da se preko Vas Srbija odrekne agresije na našu državu i teritorijalnih pretenzija prema njoj. Umjesto da nam se zahvalite na takvoj velikodušnoj ponudi, Vi ste svojim negiranjem genocida ponizili Bošnjake, pobijene u genocidu i one preživjele.

Nikome uključujući i Vas,Vučiću, nećemo dozvoliti da nas navikava na nepravdu, na rezultate genocida jer, što bi rekao slavni lovac na naciste, to je isto kao činiti novi genocid. Nema pomirenja bez pravde, niti dobrih odnosa Srba i Bošnjaka dok god se Srbija ne suoči sa onim što je počinila u Bosni i dok se ne odrekne svoga ratnog plijena – genocidne RS. Sve drugo je laž i obmana.

Srbija još nema svoga Willy-ja Brandta na čelu države, a sudeći po politici koju ona i dalje vodi teško je reći koliko će vremena proći dok se to ne desi. Ali, Srbija ima jednu Latinku Perović, jednu Sonju Biserko, jednog Čedu Jovanovića i Žene u crnom. Oni i njima slični su uvijek dobro došli u Srebrenicu. Vi i oni poput Vas – nikako!

Zato mi, 65.500 građana okupljenih u Facebook Grupi koja zahtjeva vraćanje Ustava RBiH, poručujemo i Vama i Vašoj Srbiji:

‘’NIKADA VIŠE BOŠNJACI NEĆE DOPUSTITI DA IH SRBIJA PONIŽAVA, DA IH GAZI SRPSKA ČIZMA, DA IM ODREĐUJE KO SU, KOJIM JEZIKOM GOVORE, KAKO SE IMENUJU I KAKVU BUDUĆNOST HOĆE!’’

Nikada više nećemo dozvoliti da ploče na Vijećnici koje jasno i nedvojbeno imenuju krivce za njeno paljenje i uništenje preko dva milijuna knjiga i dokumenta budu prekrivene pred bilo kime. Nema vela kojim se može prikriti taj četnički, fašistički barbarizam koji Vi negirate. Ko ne želi pogledati istini u oči, uzalud može od nas očekivati da te ploče više ikada budu prekrivene i da pristanemo na falsificiranje povijesti. Nikakva krpa na ploči niti bilo kojem drugom spomeniku genocidu i srpskim ratnim zločinima ne može sakriti sudski dokazanu istinu o agresiji i genocidu niti je išta može izbrisati.

Našom zemljom, natopljenom krvlju žrtava genocida i najgorih ratnih zločina počinjenih na tlu Evrope od 2. Svjetskog rata pa do danas, nisu dobrodošli da hode oni koji genocid negiraju niti oni koji bi da nas opet ponižavaju.

U ime FB Grupe ‘’Zahtjev za povratak u zivot Ustava RBiH’’

1.mr sci. Dženana DELIĆ, profesor Poslovnih studija i prava (u penziji) izbjeglica iz Travnika, živi u Britaniji 

 2. mr sci. Marjan HAJNAL, prognanik iz Sarajeva, živi u Izraelu

 3.dipl. oec. Bedrudin GUŠIĆ, slobodni novinar i publicist, prognanik iz Banja Luke, Boston, USA

 4. Aida DEDIĆ, asistent glavnog hirurga Univerzitetske bolnice, Beč (iz Bihaća, živi u Beču)

 5. Selma ĆEHIĆ, bivša Viša savjetnica za područja okoliških i energetskih statistika i statistike sigurnosti hrane; doktorant na interdisciplinarnom studiju „Zaštita okoliša“ (rođena u Sarajevu, živi u Republici Sloveniji)

 6.Anto TOMIĆ direktor NVO Građanski monitoring, preživio logore Keraterm,  Omarska  i  Trnopolje,  (rođen  Banja Luci,  živio u Ljubiji,  radio u rudniku Omarska, sada u Hamburgu, Njemačka)

7. dipl. iur. Nihad FILIPOVIĆ, publicist (zatočenik koncentracionog logora Manjača, uhapšen u rodom Ključu kao civil, živi u UK)

(članovi Grupe i njena Vodstva) 

komentara
 1. zar ovo niko do sada mogao da objavi.svaka čast da sad čujemo vučića…..

 2. Fikret Aganović kaže:

  Nigdje na planeti se nisu dogodili stravični zločini kao ovi u BiH Taj sadizam cijele srbije i naših komšija pravoslavaca nemoguće je samo nabrojati a kamoli opisati Svaki dan svaki sat izlaze na vidjelo zločini koje su počinili i nakon 24 god nije ni približno sve obuhvaćeno i trebat će još bezbroj godina da se sve obznani Nikad niko ovo nesmije oprostiti ni zaboraviti Sa ovim zlikovcima i pomen na pomirenje je izlišan

 3. Lutvo Hasljic kaže:

  Ovo liči na objava rata Srbiji ?Zar opet ?

 4. Senad kaže:

  Bravo za ovo,gdje mogu potpisati Peticiju

 5. Nigdje k'o u nas. kaže:

  Kada se bude došlo do pruzanje ruke za sve pobijene Srbe i izvinjenje za genocid koji traje jedan cijeli vijek i ne prestaje da traje ni dan danas na prostoru BIH vjerovatno će tada malo smekšati i ova pro islamsko-genocidna politika nad Srbima na ovim prosotrima. U pismo nema ništa novo što se do sada nije moglo čuti svih godina tj. samosažaljevanje “jadnog i raslabljenog naroda najstarijeg na Balkanu-Bošnjaka ” Sve s ciljem ukidanja druge srpske države RS. E to tako ne može ići niti će ikad moći zbog toga što i ovaj narod ima zrtve i hoce da živi slobodno. Toliko o tome. Medjutim tema je previše frustrirajuća i zaokuplja pažnju sa svih bitnih stvari ovog jadnog podneblja tako da narod kad god shvati da nema od čega da živi obavezno mu se poturi ovakva jedna priča i to pbavezno od neke “drtine” iz neke dobro uredjene zemlje. Drtine stare koja negdje sjedi za računarom na lijepom vremenu i tako sjedci sijedi i liječi svoje komplekse. S tim u vezi se pitam a nadam se da se i drugi pitaju. Zašto tako pametan, školovan i nada sve kulturan ne smisli nešto što će narod navesti da radi itd. ili ako bar to ne može zašto se ne vrati u soju Bosnu da živi ko svaki drugi jadnik pa neka piše kolika mu volja.

  • Ajša kaže:

   RS nije država, nego dva slova. Ako si mislio na Republiku Srbiju koja je druga država mimo Bosne i Hercegovine, onda u redu. Pouči me da znam koje su to srpske države! I da, da ne zaboravim, svi hoće da se vrate u svoju Bosnu i Hercegovinu, ali ne kao jadnici. Kad istina, a eto je juri, zaživi u Bosni i Hercegovini, shvatićeš da je sreća gledati ljude očima čovjeka.

 6. Fuad Breščić kaže:

  Potpisujem od riječi do riječi.

 7. Fatima kaže:

  svaka cast na ovako otvorenom pismu.Cetnik ostaje cetnik i ne treba mu vise nikada dozvolit da kroci nogom u Srebrenicu ni da udze u cipelama ni u jednu dzamiju.

 8. Emir SEHOVIC kaže:

  Ovo je pravda.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s