Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke (Republika Hrvatska): HRVATSKA JE, DOSLOVNO, U OPASNOSTI DA NESTANE !

Posted: 29. Juna 2016. in Intervjui

mate-knezoviclogo Obiteljske strankeObiteljska stranka je osnovana kao odgovor na sve svestranije, sveobuhvatnije, prepredenije i bezočnije razaranje ljudske osobe i obitelji te Hrvatske kao slobodne zemlje slobodnih ljudi. Ona je politički odgovor na rodnu ideologiju (genderizam) koji je vladajuća ideologija te razaranje Hrvatske kao države. Ta ideologija je ideologija smrti, razvrata, razaranja muževnosti, ženstvenosti, bezbrižnog djetinjstva i obitelji, kao jedine ustanove koja je još preostala na putu tzv. Novih ljudskih prava i stvaranju novog, gender čovjeka, bez spola, bez vjere, bez nacije, bez korijena…..Naziv Obiteljska stranka izabrali smo jer je obitelj danas postala meta bolesnih i zlih političkih projekata. Ti projekti redefiniraju ne samo pojam obitelji, nego i našu tradicionalnu antropologiju…..Na žalost u Hrvatskoj imamo autistične politike i političare. Oni nemaju kulturu dijaloga, nego kulturu prikrivanja, obmanjivanja i u konačnici prijevare. Jednu od mnoštva prijevara gledamo i ovih dana, a po svemu sudeći nastavit će se sve do izbora te svoju provedbu imati nakon izbora za Hrvatski Sabor. Već sada najavljujem da će kraj tih autista, lažaca i prevaranata biti neslavniji od Karamarkovog pada…..U potrazi smo za ljudima koji prepoznaju glavne smjerove kojima nas razbijaju i koji su voljni dati na raspolaganje svoje intelektualne i organizacijske sposobnosti, materijalno i na druge načine nam pomoći da snažnije stupimo na hrvatsku političku scenu…..Prema sadašnjem stanju stvari lažni antifašisti i iskreni antihrvati i dalje će vladati Hrvatskom, dok će u dijasporu pritjecati sve više ljudi. Samo neko čudo može donijeti nešto drugo. Molim vas iz dijaspore – pomozite nam dok je vrijeme. Hrvatska je, doslovno, u opasnosti da nestane…..Prvi i presudan udar na obitelj bio je mijenjanje mentaliteta suvremenog čovjeka na način da mu je ponuđena kontracepcijska pilula kao “dar” slobode, užitka, bezbrižnosti i neodgovornosti. Time je spolni odnos odvojen od prokreacije. Kada se država u to umiješala, a narod prihvatio bez značajnijeg otpora, kao i vjerske zajednice (osim Sv. Oca i dijela Katoličke Crkve) brak i obitelj su dugoročno bili slomljeni. Nakon toga brzo dolazi legalizacija abortusa, a što predstavlja ubojstvo nevinih ljudskih bića uz predumišljaj i na poticaj države, zatim eutanazija, rodna ideologija, tablete za “dan poslije”…..Naša borba je borba Davida i Golijata. Međutim, nismo sami. Ima niz intelektualaca, udruga, inicijativa, aktivista koji su na “našoj strani”. Uvjereni smo u autentičnost našeg programa i nećemo zašutjeti….Mislim da su oni koji nikada nisu prežalili Jugoslaviju i komunizam ideologizirali hrvatsko društvo. Lijek protiv polarizacije je lustracija…..

Kada je osnovana stranka, šta su bili temeljni motivi njenog osnivanja te koliko članova danas broji?

KNEZOVIĆ: Obiteljska stranka osnovana je 28. veljače 2009. godine. Obiteljska stranka je osnovana kao odgovor na sve svestranije, sveobuhvatnije, prepredenije i bezočnije razaranje ljudske osobe i obitelji te Hrvatske kao slobodne zemlje slobodnih ljudi. Ona je politički odgovor na rodnu ideologiju (genderizam) koji je vladajuća ideologija te razaranje Hrvatske kao države. Ta ideologija je ideologija smrti, razvrata, razaranja muževnosti, ženstvenosti, bezbrižnog djetinjstva i obitelji, kao jedine ustanove koja je još preostala na putu tzv. Novih ljudskih prava i stvaranju novog, gender čovjeka, bez spola, bez vjere, bez nacije, bez korijena. Obiteljska stranka je po tome jedinstvena u svijetu, izvorni je hrvatski politički proizvod. Naša politika je snaga koja zaustavlja destruktivne projekte razaranja obitelji, naroda, vjere i država. Radi se o sveobuhvatnom političkom programu kojem je u temelju zaštita osobe od začeća do prirodne smrti, obitelji, trajnih vrijednosti i hrvatskog naroda kao naroda patnje, snage i nade.

Očigledno ste mlada stranka ispod hrvatskoga političkog neba. Ipak, može li se govoriti o nekim značajnim postignućima Stranke u proteklih sedam godina postojanja?

KNEZOVIĆ: Obiteljska stranka je pokrenula građansku inicijativu MORE JE KOPNO. To je bilo 2009. godine. Prikupili smo više od 203 000 potpisa hrvatskih državljana. Ukazali smo na nacionalnu izdaju prilikom potpisivanja Sporazuma o arbitraži između RH i Slovenije o razgraničenju. Znamo da je taj Sporazum nanio puno štete Republici Hrvatskoj i doveo u opasnost njezin integritet. Nitko nije vjerovao da će taj sporazum propasti, no mi smo se oslonili na volju hrvatskog naroda, vjerovali smo u naš narod i na kraju se Sporazum pokazao kao neprihvatljiv, kontaminiran i štetan za odnose hrvatskog i slovenskog naroda. Imali smo i niz drugih akcija, okruglih stolova, mnoštvo priopćenja, javnog djelovanja…

Ko dominantno čini vašu biračku bazu, odnosno koji slojevi društva vas podržavaju?

KNEZOVIĆ: Obiteljska stranka želi probuditi usnuli, isfrustrirani, razočarani hrvatski narod. Zato se obraćamo svima. Današnje političke filozofije ne nude dubinske promjene. Mi upravo to činimo. Nudimo političku filozofiju koja se oslanja na dva nosiva stupa. To su kršćanski korijeni te hrvatski nacionalni interesi temeljeni na prirodnom i povijesnom pravu hrvatskog naroda na državu i slobodan razvitak. Zato se obraćamo svima kojima je na srcu dobrobit hrvatskog naroda i razvoj hrvatske države. Naziv Obiteljska stranka izabrali smo jer je obitelj danas postala meta bolesnih i zlih političkih projekata. Ti projekti redefiniraju ne samo pojam obitelji, nego i našu tradicionalnu antropologiju.

Negdje jesenas, uoči posljednjih parlamentarnih izbora, uputili ste pismo tadašnjem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku postavivši mu simboličnih pet plus pitanja. Da li je na njih ikad odgovorio? Ili je njegov politički pad, kojemu svjedočimo ovih dana, svojevrsni odgovor ne samo na ta, nego i druga postavljena ili nepostavljena pitanja?

KNEZOVIĆ: Slična pitanja sam, u jednom od svojih otvorenih pisama, uputio i Boži Petrovu i Mostu. Na žalost u Hrvatskoj imamo autistične politike i političare. Oni nemaju kulturu dijaloga, nego kulturu prikrivanja, obmanjivanja i u konačnici prijevare. Jednu od mnoštva prijevara gledamo i ovih dana, a po svemu sudeći nastavit će se sve do izbora te svoju provedbu imati nakon izbora za Hrvatski Sabor. Već sada najavljujem da će kraj tih autista, lažaca i prevaranata biti neslavniji od Karamarkovog pada. Oni koji tvrde da “svjetonazorska pitanja nisu važna” ili da nam je “važna samo ekonomija” su manipulatori i lašci, a jedan od takvih je i osoba koja je sa mnom utemeljivala Obiteljsku stranku. Ako im ništa, osim ekonomije, nije važno neka se ujedine u jednu stranku. Oni, makar i nesvjesno, demonstriraju da su u svojevrsnoj svjetonazorskoj koaliciji, o kojoj sam govorio i pisao prije 7-8 godina. Oni koji ne odgovaraju na ključna pitanja kao što je lustracija, komunistički i velikosrpski zločini, demografska obnova, oslobađanje zakonodavstva i društva od rodne ideologije, odnos prema dijaspori i Hrvatima u BiH, snažna zaštita branitelja i njihovo uključivanje u institucije, demografski oporavak i razvoj sela, zapravo su manipulatori, a takvi su zvijezde hrvatskog javnog i političkog prostora. U potrazi smo za ljudima koji prepoznaju glavne smjerove kojima nas razbijaju i koji su voljni dati na raspolaganje svoje intelektualne i organizacijske sposobnosti, materijalno i na druge načine nam pomoći da snažnije stupimo na hrvatsku političku scenu.

Kako komentirate pad Vlade i raspuštanje Sabora i hoće li novi izbori donijeti išta bitnoga na hrvatskoj političkoj sceni?

KNEZOVIĆ: Hrvatskoj bi bilo bolje bez Vlade. Pokazuje se da vlade ne vladaju u skladu s interesima i pravima Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Prema sadašnjem stanju stvari lažni antifašisti i iskreni antihrvati i dalje će vladati Hrvatskom, dok će u dijasporu pritjecati sve više ljudi. Samo neko čudo može donijeti nešto drugo. Molim vas iz dijaspore – pomozite nam dok je vrijeme. Hrvatska je, doslovno, u opasnosti da nestane.

Kakve su vaše stranačke ambicije na prijevremenim izborima? Očekujete li neki relevantan rezultat i u kojim izbornim jedinicama, eventualno?

KNEZOVIĆ: U ovom trenutku razmatramo razne mogućnosti. Ne znamo hoćemo li izaći na izbore i ako izađemo u kojem će aranžmanu to biti.

Najkonkretnije, da li je u Hrvatskoj ugrožena institucija obitelji i ko je sve eventualno ugrožava?

KNEZOVIĆ: Često ističem da su je vladajućim politikama obitelj meta, a ne predmet zaštite i pomoći. Obitelj se sustavno razara od 60-tih godina dvadesetog stoljeća. Prvi i presudan udar na obitelj bio je mijenjanje mentaliteta suvremenog čovjeka na način da mu je ponuđena kontracepcijska pilula kao “dar” slobode, užitka, bezbrižnosti i neodgovornosti. Time je spolni odnos odvojen od prokreacije. Kada se država u to umiješala, a narod prihvatio bez značajnijeg otpora, kao i vjerske zajednice (osim Sv. Oca i dijela Katoličke Crkve)brak i obitelj su dugoročno bili slomljeni. Nakon toga brzo dolazi legalizacija abortusa, a što predstavlja ubojstvo nevinih ljudskih bića uz predumišljaj i na poticaj države, zatim eutanazija, rodna ideologija, tablete za “dan poslije”… Tome pomaže i radno zakonodavstvo, duljina školovanja, način života, općenito kultura smrti, kako ju je definirao sv. Ivan Pavao II. Sve to se događa i u Hrvatskoj a iz dana u dan je sve gore. Osiromašenje, starenje, iseljavanje, vlast jugo-velikosrpske mafije, zakonodavstvo koje je bestijalno, često bezdušni sudovi i državna uprava, napad na roditeljska prava. Jednostavno se radi o cijelom sustavu. Obiteljska stranka zato nudi sasvim drugačiji sustav vrijednosti i sustav prava i dužnosti te narodu usmjerenu državnu upravu.

A ko je još štiti osim vas iz Stranke i da li ste vi u odnosu na one, uvjetno na drugoj strani – institucije, druge političke stranke, pojednice, udruge, neke medije…, autsajderi u ovom trenutku?

KNEZOVIĆ: Bolno je vidjeti da je u Hrvatskoj izgrađen cijeli sustav protiv obitelji. Mi u svemu izgledamo kao vapijući u pustinji. Ipak, smatram da je naš glas vrijedan. Na drugoj strani su svakako do sada vladajuće političke stranke (HDZ, SDP, Most, HNS, IDS…). U antiobiteljske udruge, kao što je GONG, razne homo-udruge, udruge za ljudska prava… Ja te udruge zovem Babe i Žabe. Tu su razni pravobranitelji, mediji… Naša borba je borba Davida i Golijata. Međutim, nismo sami. Ima niz intelektualaca, udruga, inicijativa, aktivista koji su na “našoj strani”. Uvjereni smo u autentičnost našeg programa i nećemo zašutjeti. Nadam se da će oni koji prepoznaju tu autentičnost i naše dosadašnje djelovanje prepoznati Obiteljsku stranku i pomoći joj na prikladne načine.

Naravno, svaka borba ima smisla bez obzira koliko je “druga strana” brojnija te politički i eventualno medijski moćnija. Koji su sve oblici vaše borbe za zaštitu obitelji u Hrvatskoj?

KNEZOVIĆ: Obiteljska stranka je neprestano aktivna. Uz MORE JE KOPNO organizirali smo niz okruglih stolova o abortusu, medicinski potpomognutoj oplodnji, Hrvatima u BiH, Hrvatima u Vojvodini, GMO, maslinarstvu, obitelji… Često se oglašavamo priopćenjima. Ulazimo među ljude. Pojavljujemo se na izborima. Svjesni smo da je to još malo, no rastemo, stječemo iskustva i odgajamo novu vrstu političara Hrvata, autentičnog, zaljubljenog u Hrvatsku, njene ljude, našu slavnu i ponosnu povijest, našu snagu i volju. Iako se stranka naziva Obiteljska nastojimo odgovoriti na sva bitna politička pitanja. Najnoviji projekt je NEDUŽNICA koja je naš poziv na samolustraciju. Pokrenuo ju je Ivan Juroš, inženjer u mirovini, a provodi ju Obiteljska stranka zajedno s HAZUD-om i Vijećem za Hrvatsku.

I, na kraju, hrvatsko društvo je itekako ideološki polarizirano. Da li ste u takvoj situaciji ipak optimist da ćete većinu svojih programskih ciljeva i realizirati kad-tad?

KNEZOVIĆ: Mislim da su oni koji nikada nisu prežalili Jugoslaviju i komunizam ideologizirali hrvatsko društvo. Lijek protiv polarizacije je lustracija. Postoji vladajuća nevidljiva struktura u Hrvatskoj koja upravlja svim bitnim tijekovima društva. Ona je do svoje moći došla na kriminalan način i na taj način održava svoju moć. Mi otvoreno kažemo da ćemo razoriti tu strukturu i uspostaviti vladavinu hrvatskog duha u svim područjima života ako nas narod prepozna i da nam povjerenje. Radi se o pljačkaškom pohodu koji ne prestaje. Radi se o zlostavljanju hrvatskog naroda koje traje. Radi se o privilegiranima koji jačaju svoje privilegije i prenose ih na djecu. To je naizgled nepobjediva struktura zla. Međutim, ta struktura ima Ahilovu petu. Pozivam hrvatski narod na otpor tim strukturama zla.

RAZGOVARAO: Bedrudin GUŠIĆ (816)

vrbas-miso

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s