SDDBiH povodom ćutanja SDA u vezi hapšenja gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića

Posted: 17. Juna 2016. in Intervjui

Koliko je gospodin Senad Šepić bio u pravu kada je javno prozvao Bakira izetbegovića  i žestoko kritikovao način rada vrha Stranke demokratske akcije (SDA), čiji je i sam član,  najbolje se ogleda u slučaju hapšenja gradonačelnika Bihaća Emdžada  Galijaševića i njegovog  savjetnika Smaila Toromanovića, optuženim za mito –primanje dara.

Gospodin Šepić je u svojoj izjavi od 17/2 2016 godine izjavio sljedeće: ” Ako se hoćemo boriti za evropsku BiH, moramo imati snage izgraditi demokratsku i modernu, evropsku SDA u kojoj odlučuju članovi i gdje se poštuje volja birača, u kojoj postoji povjerenje u izborni proces i gdje se afirmiraju rad, rezultat i akcije za opće dobro, a ne poltronstvo, slabost, interesne grupe i negativna selekcija. Vjerujem da imamo snage za takvu akciju i da većina članstva i građana naše zemlje to od nas očekuje”.

Naime, dva dana nakon hapšenja gospodina Galijaševića, vrh SDA stranke se još uvijek nije oglasio niti ogradio od optužbi za kriminal i korupciju visoko pozicioniranog člana ove stranke.

Indikativno je da nakon Šepićeve kritike vrha SDA stranke, reagovao  Kantonalni odbor SDA stranke Bihać  javno i žestoko krtikujući gospodina Šepića, kao i predsjednik stranke Bakir izetbegović, koji je ubrzo nakon toga proglašen i počasnim građaninom grada Bihaća.

Bez sumnje SDA stranka snosi najveću odgovornost za visok  stepen kriminala i korupcije u BiH društvu. Njeno ćutanje i  nespremnost da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u svojim vlastitim redovima, je zabrinjavajuća čime se još više podriva povjerenje naših  građana u političku vlast BiH.

Mr.Sci Edin Osmančević

Predsjednik   SDDBIH

       

komentara
 1. Zdravko margic niodkud kaže:

  hahahahahhaaa cuj politicku vlast pa onisu samo figura kakva vlast gdjeim je to ovlastenje nisu ni u Sarajevu glavni.ituj im Mektic kroji gace.nepisite gluposti.a on je mala maca za te lovatore IZETBEGOVICEVCE SOFTICE CENJGICE ITD.kakva evropa i bakraci scime sa zaduzenom Drzavom vise nego sto vrijedi.prijece smak svijeta doci nego ti kriminalci srediti narodu da moze ici po evropi raditi i sebi zaraditi.

 2. SDA se oglasila, istina ona bihaćka ispostava uhljupa kojima je obraz olmaz.
  Na press-konferenciji oni su kao kandidata za načelnika Bihaća na lokalnim izborima – kandidirali – haj pogodite koga?

  Ako je to problem, ovdje je odgovor.

  http://usn.ba/usn-novosti/bihac/oo-sda-bihac-danas-potvrdio-emdzad-galijasevic-ce-biti-kandidat-za-gradonacelnika-u-oktobru-ove-godine-video.html

 3. Citat iz gornjeg Saopćenja: “Bez sumnje SDA stranka snosi najveću odgovornost za visok stepen kriminala i korupcije u BiH društvu. Njeno ćutanje i nespremnost da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u svojim vlastitim redovima, je zabrinjavajuća čime se još više podriva povjerenje naših građana u političku vlast BiH.”

  Fali još mnogo toga za što SDA snosi svaku odgovornost, a dio spiska može se pročitati u pismu Izetbegpviću koje je upravo objavljano na ovom Blogu.

  SDA snosi najveću odgovornost za veleizdaju zemlje, grubo gaženje Ustava RBiH, priznanje “RS” na pola okupirane državne teritorije nakon genocida na čitavom području RBiH.

  SDA snosi najveću odgovornost za sva poniženja koja nam ruku pod ruku sa Islamskom zajednicom priređuje iz dana u dan.

  I tako dalje, do unedogled.

  Zato, navali narode na iftare koje SDA priređuje koja i na taj način zlupotrebljava vjeru u najmizernije politikanske svrhe i promocju munafika i lažova.

  Pogledajte na TV kada SDA-ovci uče El Fatihu. Štopajte vrijeme. Ako postoje brži “učači” – javite mi, dobićete lijepu hediju.

  Navali narode na džabini SDA iftar, a uz Bajram se nadaj i SDA-hediji od litar ulja, kile šećera, kile dvije brašna – jeftinu cijenu kojom SDA kupuje vaše (naše) glasove da bi poslije mi krepavali u bijedi poniženi i obespravljeni, pogotovo u četničkom apartheidu, a da bi SDA-ovci mastuli brkove; dok postoji četničitet, ima nade za SDA Fildžan-državu dinastije Izetbegovića, u fildžan kojem će se ugušiti i država Bosna i njen najbrojniji narod.

  Da ne duljim, jer vakat je iftaru u Amarici – tamo su jaki SDA džemati, a ovdje u Bosni – davno se zapostilo i kad će pravi iftar o svom trošku – ne zna se. (“NAROD ZNA!”)

  Sve ono što nam je SDA do sada priredila – stalo nam je u grlu.

  P.S. Od SDA su gori njeni novinarski poklisari; oni već najavljuju SDA kao pobjednicu lokalnih izbora.

  Pa što će nam izbori kad se sve unaprijed zna. A i ne znalo se. SDA je ko vrelim sačem poklopila državu i naše živote ulinila džehenemom na zamlji.

  Sami pali – sami se ubili!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s