GOVORNICA VOJVOĐANSKOG KLUBA

Posted: 14. Juna 2016. in Intervjui

Vojvodjanski klub

Vojvođanski klub, Vojvođanskih brigada 17, 21000 Novi Sad, Vojvodina, Srbija

  1. juna 2016. godine, u Novom Sadu

Poštovani članovi i prijatelji Vojvođanskog kluba,

pozivamo Vas na Govornicu Vojvođanskog kluba čija je tema “MULTIKULTURALNA VOJVODINA DANAS”, koja će se održati 15. juna 2016 godine (sreda), sa početkom u 13 sati,  u Sali 1 Skupštine Vojvodine.

Na Govornici će učestvovati naši poznati analitičari, istraživači i naučnici koji se godinama bave ovom temom: Aleksandra Đurić Bosnić, Miroslav Keveždi i Duško Radosavljević. Moderator tribine je Branislava Kostić.

Na Govornicu su pozvani i predstavnici nekoliko Nacionalnih saveta i/ili organizacija, a u okviru Govornice će biti predstavljen i časopis “Interkulturalnost”.

Osnovni razlog zbog kojeg baš sada organizujemo ovu Govornicu su dve činjenice. Prva je da Vojvođanski klub multinacionalnost Vojvodine vidi kao jednu od njenih najznačajnijih karakteristika, u čije očuvanje, poštovanje i negovanje više od dve decenije ulažemo ozbiljne napore. Druga je, pak, činjenica da nakon poslednjih izbora na vlasti u multinacionalnoj Vojvodini imamo koaliciju čiji najistaknutiji članovi su u bliskoj prošlosti postavljali kao svoj politički cilj “čišćenje severne srpske pokrajine od nesrpskih elemenata”. Zato organizujemo ovu Govornicu sa ciljem da razgovaramo o modelima kulturnog i političkog poštovanja i ispoljavanja multinacionalnosti, kako bismo spremniji ušli u borbu za očuvanje Vojvodine za kakvu se zalažemo.

S poštovanjem

Dr Branislava Kostić,

Predsednica Vojvođanskog kluba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s