Koalicija VOJVOĐANSKA TOLERANCIJA: PROTEST LISTU BLIC I ZAHTEV ZA HITNO ISPRAVLJANJE GREŠKE

Posted: 24. Aprila 2016. in Intervjui

Cetrnaesta vojvodjanska tolerancija24. 04 2016, Novi Sad

Poštovani,

kao što smo Vašem dežurnom uredniku (telefon 011/333-4-701) jutros u 9:41 sati javili, u Vašem listu Blic, od 24. aprila 2016 godine, u rubrici Politika, na 4. strani, u tekstu pod naslovom Svi na glasanje (autorka Zlata Đorđević), napravili ste grubu grešku i obmanuli javnost u pogledu zbirne izborne liste za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu. Greška je tim značajnija što je pogrešna izborna lista za Skupštinu Vojvodine objavljena u upadljivom antrfileu tamno sive boje, sa žutim i belim slovima na crnoj podlozi i sa izrazito upadljivim naslovom POKRAJINSKA IZBORNA LISTA.

Lista koju ste Vi objavili sadrži samo 14 stranaka, koalicija i grupa građana, dok ih na listi za Skupštinu Vojvodine ima 15. Lista VOJVOĐANSKE TOLERANCIJE je izostavljena, što može bitno uticati na reztultate Da stvar bude još komplikovanija, lista Dosta je bilo je navedena pod rednim brojem 14, što je redni broj naše VOJVOĐANSKE TOLERANCIJE. Uzrok ove greške teško je razumeti, a još teže dobronamerno protumačiti kao omašku. Kako se radi o štampanom mediju i nije moguće promeniti već objavljeno, neophodno je da HITNO izmenite pogrešno objavljenu listu makar u Internet izdanju Vašh novina, te da objavite da je i u štampanom izdanju napravljena greška i objasnite prirodu greške.Molimo Vas da, pri tome, ispravnu listu nađete na sajtu Pokrajinske izborne komisije, što je jedino merodavno i ispravno. Tekst sa navedenom greškom je na Vašem Internet sajtu objavljen na adresi:

http://www.blic.rs/vesti/politika/srbija-glasa-otvorena-sva-biracka-mesta-rik-izbori-
proticu-u-najboljem-redu/83gpn9g,

a izgled pogrešne liste koju ste objavili dat je ispod ovog teksta, kako ne bi bilo zabune

za Izborni štab VOJVOĐANSKE TOLERANCIJE

Koalicija VOJVOĐANSKA TOLERANCIJA


 

PROTEST LISTU DANAS I ZAHTEV ZA HITNO ISPRAVLJANJE GREŠKE

Poštovani gospodine Petrović,

u dvobroju lista Danas za 23.-24. april 2016. godine, napravili ste neoprostivu omašku, koja, obzirom na broj Vaših čitalaca u Vojvodini, direktno može uticati na rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine. Pri tome je koalicija VOJVOĐANSKA TOLERANCIJA direktno oštećena, jer je potpuno izostavljena sa liste! Na trećoj strani Vašeg lista (rubrika Politika), u tekstu pod naslovom Za mandat potrebno od 14.000 do 16.000 glasova, autorke Mirjane R. Milenković, na udarnom mestu, u antrfileu bordo boje, pod naslovom Pokrajinska izborna lista objavili ste pogrešnu zbirnu listu za Pokrajinu, na kojoj nema VOJVOĐANSKE TOLERANCIJE, koja je na zvaničnoj izbornoj listi za Pokrajinu pod rednim brojem 14.

Na pomenutoj listi koja je štampana u Danas-u, pod rednim brojem 14 je Dosta je bilo, dok broja 15 nema (na zvaničnoj listi je Radulovićeva opcija pod brojem 15). Kao čoveku koji nije od juče u novinarstvu, jasno Vam je kakva je šteta od ove grube greške, za koju želimo da verujemo da je rezultat omaške, a ne užasne namere.

Molimo Vas da ispravne podatke preuzmete sa sajta Pokrajinske izborne komisije:

http://pik.skupstinavojvodine.gov.rs/Strana?s=izborneliste&i=2016

Već danas je evidentna zabuna među našim potencijalnim glasačima – Vašim čitaocima, jer nas zovu tražeći objašnjenje za ovakvu (dez)informaciju, pošto su navikli da listu Danas veruju. Imajući u vidu ozbiljne posledice Vaše greške, insistiramo da nađete način da o ispravci obavestite javnost PRE IZBORA! Nama je jasno da tužbom Vašeg lista ne možemo na adekvatan način umanjiti štetu koja će nam zbog ove greške biti naneta na izborima, te Vas zbog toga, ali i zbog naše ukupne dobre prethodne saradnje, molimo da hitno reagujete na način koji će bar delimično eliminisati posledice ove greške.

S poštovanjem

za Izborni štab VOJVOĐANSKE TOLERANCIJE

Dr Branislava Kostić

Kontakt telefon

0631844006

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s