Uoči svečanog otvaranja banjalučke džamije Ferhadije

Posted: 22. Aprila 2016. in Intervjui

ISTINSKI VJERNICI ĆE SE RADOVATI, ALI RADOST ĆE IM BATALITI ČETNIČKE UZVANICE I NJIHOVE DODVORICE

Hadži Bedrudin Gušić nazvao je svečanost otvaranja obnovljene džamije Ferhadije balom vampira, uz ogradu da pod tim pojmom misli na one kojima nije mjesto na tom važnom vjerskom skupu, a ne na istinske vjernike i čestite građane.

vrbas-miso

  • Oni  će se radovati da je najzad, poslije toliko prepreka i ometanja, najljepša banjalučka džamija, ponos ne samo Šehera na Vrbasu, nacionalni spomenik islamske kulture – ponovo na svom mjestu, na radost istinskih vjernika ma kojoj religiji pripadali, a posebno na radost muslimana – kaže.

Hadži Bedrudin Gušić nije pozvan na otvaranje Ferhadije džamije, što on smatra kao počašću – jer i nije mu mjesto na tom političkom balu vampira.

Islamska zajednica je na otvaranje Ferhadije pored časnih i uglednih gostiju pozvala i one koji se nikada tu ne bi smijeli pojavit jer su predstavnici one fašističke barbarske i zočinačke genocidne politike koje ne samo srušila Ferhadiju, nego je i na svaki drugi način nastojala onemogućiti njenu obnovu. Odbor za obnovu (u kojem se nije našao Bedrudin Gušić) bio je suočen sa opstrukcijama i političkim i adminitrativnim kako bi se onemogućila obnova Ferhadije.

Bivši mali gradonačelnik – a veliki primitivac i  seljačina, četnik  – Umičević je izjavljivao kako je izgradnja Ferhadije „prst u oko srpskom narodu.“

Novkomponirani povjesničari i muzeolozi, arheolozi i sveznalice kada je u pitanju kako nešto slagati –  lansirali su laž kako se na mjestu srušene Ferhadije nalaze temelji nekog starinskog kultnog hrama, pa, biva, ne bi bilo nikako dobro te vrijedne arheološke ostatke poklopiti Ferhadijom.

Pod političarskom dirigentskom palicom poslušna administracija je godinama odbijala izdati građevinsku dozvolu za obnovu Ferhadije.

Banjalučki politički moćnici su nudili neku drugu lokaciju za izgradnju džamije, samo neka Ferhadija  nije na mjestu gdje je četiri stotine godina ponosno stajala i resila Šeher dok je srpski barbari nisu digli u zrak.

I Dodik je upamćen po srbovanju i barbarizmu glede obnove Ferhaidje. Izjavljivao je da Ferhadiju treba srušiti ako počne njena obnova bez odobrenja.

JefremNa pitanje holandskih novinara zašto je srušena Ferhadija, kome je smetala, vladika banjalučki tadašnji i sadašnji Jefrem je rekao „da je bila na pogrešnom mestu.“

Dodik i Jefrem su obeveseli Islamsku zajednicu, a posebno muftiju Banjalučkog Osmana Kozlića  kako će i ta dvojica četnika biti nazočni svečanom otvorenju džamije Ferhadije.

Šta više, Dodik će biti počašćen da održi i govor na otvorenju, a možda će i Jefrem koju prozboriti, moguće i u smislu „osveštenja Hrama Božjeg Veradije.“  Ovakva kakva je, Islamska zajednica koja se ne drži Božjih zakona kako je muslimanima zabranjeno prijateljovati s onima koji ih iz kuća izgone, ubijaju i ruše im bogomolje, možda će ponuditi Dodiku ili Jefrermu da budu kumovi novosagrađene džamije.  Ta ulema na čelu sa Kavazovićem kao i političari navikavaju nas na poniženja, na rezultate genocida i nepravdu.

Možda nas Islamska zajendica zajedno sa tuv. Bošnjačkim političarima misli obmanuti i kako su i Jefrem i Dodik došli tobe.

Ne!

Bulevar rmOni su bili i ostali četnici, fašisti, oni i danas slijede onu politiku genocida i urbicida koju je vodio haški osuđenik za genocid Radovan Karadžić koji, da li zbog otvaranja Ferhadije, traži da ga puste na uvjetnu slobodu. Ako su mogli pozvati Dodika, Jefrema i vojvodu Vučića, da li bi bilo iznenađenje da pozovu i Karadžića.

Priliku da srbuje dobiće i četnički vojvoda Aleksandar Vučić, koji če možda pred džamijom izuti svoje , pa po izlasku obuti Muftijine mestve ili kaljače.Tako bi praktično mogao ostvariti onu svoju poruku iz Mostara kako bi bilo dobro – da Bošnjaci obuju srpske opanke, a Srbi muslimanske cipele, ili mestve.

Nije spomenuo šubare i „vesove”. Šubare bi zbilja mnogima dobro pristajale, onim munaficima koji se kunu u Allaha dž. š. a izdaju i Din i državu, žive i mrtve žrtve genocida.

Moguće je da će Vučić u novom četničkom svečanom ruhu nazvati muslimane srpskom braćom, u člijem je istrebljenju i sam učestvovao, a nije odustao, ma kako se pretvarao. Muslimane odavno uspavljuju istim lažima kao i pred zadnji genocid.

Na tom balu vampira govoriće i četnički vojvoda Vučić i drugi uzvanici, među njima i Bakir Izetbegović.

Biće to prilika za još jednu amnestiju barbarizma, genocida, progona Banjalučana, ubijanja, rušenja njihovih bogomolja i posrbljavanja grada. Bakir je u ime svih muslimana Bošnjaka  dao garancije za opstanak genocidnog zlodjela RS.  On je doveo Vučića na mjesto genocida u Srebrenici, on ga je tuđom rukom zakitio Cvijetom Srebrenice. Biće to prilika da taj maunafik i prevarant uknjiži također jeftine političke poene pričama o suživotu, mirenju, dobrom komšilku, toleranciji… Zaboraviće pravdu, jer se on pravde davno odrekao u korist Velike Srbije.

Govoriće i Reis Kavazović i muftija Banjalučki Kozlić. Obojica će biti ushihćeni prisustvom uglednih četnika na otvoru vjerskog objekta kojeg je srušila njihova politika, kao i drugih uzvanica, poput turskih visokih zvanica, američke ambasade i drugih koji su također amnestirali genocid i urbicid – pa i doniranjem za obnovu Ferhadije, umjesto da račun plate oni koju su je srušili.

I Kavazović i Kozlić su dovano zaboravili i Srebrenicu i Bratunac, i Zvornik i Foču, a i Tomašicu, a moj Varcar da ne spominjem; oni se i ne sjećaju svoje ljetošnje fetve o genocidu u Srebrenici koja bi mogla nositi i naslov Genocid u Banjoj Luci i  čitavoj RBiH, uz seperat o rušenju muslimanskih bogomolja. Fetva ne bi imala nikakvo pravno niti obavezujuće značenje, jer oni su barbarima oprostili; za njih su oni uvaženi i dragi gosti, koji svojim četničkim prisustvom uveličavaju svečanost, što je apsurd i podvala.

Biće to zaista bal vampira, onih koji su rušili bogomolje da bi gradili duhovne zidove među komšijama i susjedima raznih vjera, da bi zadojili mržnjom  mlade generacije, a žrtve navikli na nepravdu poslije genocida kojeg poriču.

Zato je dobro da hadži Bedrudin Gušić nije među njima jer bi izgubio abdest i jer se ne bi osjećao ugodno među četnicima i njihovim muslimanskim slugama, izdajnicima dina i države.

Jer, Bedrudin Gušić je uz muftiju Banjalučkog r. Ibrahima ef. Halilovića bio u najteže vrijeme četničke okupacije Banje Luke i rušenja svih njenih džamija – na čelu Islamske zajednice. On je snimo ostatke rušenja džamija, on je pomogao da istina o barbarima i barbarizmu dopre u svijet, ali ne i u Sarajevo koje barbare smatra najvažnijim gostima na otvaranju Ferhadije.

ferhadija - r1On je sa rahmetli  Muftijom i gospođom Husedžinović u suzama skupljao vrijedne fragmente na ruševinama Ferhadije kako ih komunalci ne bi uništili na deponijama za smeće. On je odlazio preko četničkih punktova u Zagreb – širio istinu o stradanju muslimana i katolika Banje Luke, a iz Zagreba se vraćao s kamionima punim humanitarne pomoći. Zastrašivali su ga, prijetili mu, sve dok i sam sa svojom obitelji nije napustio već opustjeli Šeher u kojem je danas i svijećom teško naći pravog Banjalučanina.  U Banjoj Luci je sve posrbljeno. To je genocid.

Islamska zajednica i bošnjačka nadri-politika potrudila se da nas ponizi posrbljavanjem i svečanosti otvaranja Ferhadije  ukazujući počast onima – poput Dodika, Vučića i Jefrema – ne da se pokaju  i mole za oproštaj nego da na mjestu barbarizma kojeg su odobrili i od kojeg neće odustati – uknjiže jeftine političke poene, kod kuće i u svijetu. Mnogi će se pohvaliti „kako je svaki kamen Ferhadije na svom mjestu“ što je podvala u nemogućoj misiji. Ono što je autentčno, sačuvali su Bedridin Gušić, rahmetli Muftija Halilović i gospođa Husedžinović.

“Želimo da ovaj događaj ima isključivo vjersko-kulturni značaj te da kao takav bude pozitivna prekretnica u budućim odnosima naroda u BiH. Očekujemo da svako od nas vodi računa o ugledu IZ BiH i dostojanstvu muslimana”, rekao je Osman ef. Kozlić, predsjedavajući Odbora i muftija banjalučki – ostao živ, munafik kakav je i bio!

Pa, kad je tako, kad je bal – neka je bal. Makar i vampira!

Ibrahim Halilović

ibrahim halilovic

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    haah nista i neznaju onakvi udbasi kao sto kazes munafick.a toje licemjer.upravu si.i to nema veze sa iskrenoscu niti bogobojaznoscu.to moze samo neukima prosipati i prodavati maglu MUFTIJA NEUZIMAJ SVE MUSLIMANE JER IMAIH KOJI TEBE NEPRIZNAJU UOPSTE.KOSI TI OBISVI ROB.KO ITAJ KAVAZOVIC. i obro si to je samo zanjiha bas te muyftije”’ dzabalebarose i politicare a Znase doiku poeni.a i pare iz FEDERACIJE.NAZALOST ALI PROLAZIMU KO TI MUNAFIKA IDAJNIKA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s