Stranka za BiH – Kantonalno vijeće Tuzla: SRETAN USKRS

Posted: 25. Marta 2016. in Intervjui

Tuzla: 25.3.2016 godine

  • Medijima

 

Č E S T I T K A

    Više od hiljadu godina, Bosna i Hercegovina je država u kojoj vlada međuvjerska tolerancija. Primjer zjedničkog življenja u našoj državi mnogim zemljama svijeta bio je uzor. Živimo u vremenu dolazećeg velikog Kršćanskog blagdana, Uskrsa, kojeg slave katolici diljem svijeta.

    Bosanskohercegovački katolici ovaj praznik slave na ovim geografskim prostorima više od hiljadu godina. Naša država bila je i bit će država u kojoj će svi narodi i svi građani, svoje praznike slaviti sukladno nacionalnim i vjerskim tradicijskim obilježjima.

    Ovo je trenutak da bosanskohercegovački katolici i pripadnici drugih vjera sudjeluju u ispravnom slavlju Kristovog uskrsnuća, da se svi zajedno borimo za pravdu, za pomirenje, za toleranciju, za svaki oblik slobode. Neka Bosna i Hercegovina postane država slobode. Neka svaki njen stanovnik ima svoju slobodu. Sloboda za sve i svakoga.

    Ovo je staro geslo bosanskohercegovačkih katolika Hrvata, i drugih pripadnika katoličke vjeroispovijesti. Založimo se za zaustavljanje nepravde, protiv etničkog čišćenja, založimo se da Bosna i Hercegovina postane ravnopravnom zajednicom svih njenih naroda i građana. Da svaki njen stanovnik bude ravnopravan sa drugima na svakom dijelu njenog teritorija.

    Bosna i Hercegovina je država u kojoj se prakticiraju četiri velike monoteističke religije.

Ovom prigodom želimo svim pripradnicima katoličke vjeroispovijesti sretan Uskrs, kako na prostorima Tuzlanskog kantona/županije, tako i na cijelom bosanskohercegovačkom teritoriju.

                       

                                                  Press služba Stranke za BiH TK-a                           

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s