In memoriam: general MEHMED ALAGIĆ, 07. 03. 2003 – 07.03. 2016. i general MUSTAFA MUMO HAJRULAHOVIĆ, 08.03.1998 – 08. 03. 2016.

Posted: 7. Marta 2016. in Intervjui
PONOS CIJELE ANTIFAŠISTIČKE BOSNE I HERCEGOVINE
Branili ste Narod i Domovinu na najkonkretniji način, boreći se protiv crnjeg od najcrnjeg fašizma. Branili ste živote, dostojanstvo i čast  onih na koje su oba fašizma bjesomučno kidisala. Ma kako se naša historiografija bude određivala prema vašem djelu u vremenu 1992-1995, za mene ste ponajbolji sinovi naroda iz kojeg potječete, u novijoj njegovoj povijesti. Vaša djela se nikada ne smiju zaboraviti i njihov sjaj ne mogu ni zehru potamniti ni bulumente aktuelnih kao ni eventualno budućih bh. veleizdajnika na vlasti.
M.A.
Na tebe, Mehmede, neka su ponosni ne samo tvoji Fajtovci, Sanski Most i Bosanska Krajina, nego cijela slobodoljubiva i antifašistička Bosna i Hercegovina.
Jednako tako i na tebe, moj sugrađanine Mumo, treba da je ponosna cijela  antifašistička Banja Luka, ma koliko da je  ima, te Bosna i Hercegovina.
Hvala vam za sve što ste dali našoj Jednoj i Jedinoj. A dali ste puno, puno…, dovoljno puno da treba pamtiti i vrednovati, s generacije na generaciju, do Sudnjeg dana. Neka je rahmet vašim dušama.
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s