Mladenu Ivaniću, opet s povodom: SRBUJ, MLADENE, ZA BOSANSKE PARE!

Posted: 28. Februara 2016. in Intervjui

Mladen-IVanić2Mladene Ivaniću,

u našem narodu se kaže – “pustio bih ja njega, ali neće on mene…” Baš tako, pustio bih ja tebe ali ti ne puštaš nas, mene. Jašeš, brate, previše.Tvoja najnovija izjava kako ” za Srbe u Republici srpskoj 1. mart nikada neće biti praznik…” te da je za Srbe “praznik samo 9. januar…” zaista se ne može probaviti. Da je to rekao neki obični Srbin iz Rs-a, naravno da ne bi čudilo i ne bi bilo potrebe za bilo kakvim reagiranjem. Ali, ti si, kao član Predsjedništva BiH, u jednoj rečenici pokazao najmanje dvije svoje odvratne osobine: nemoralnost i nepriznavanje Odluke najviše sudske instance u zemlji od koje primaš visoku plaću. Zapravo, to dvoje je uzročno-posljedično povezano u tvome slučaju: javno se deklariraš da ne priznaš Dan nezavisnosti države kojoj si ti jedan od predsjednika (da nije nezavisna čega bi ti onda bio predsjednik?!), a kao najviši dužnosnik te iste države ne priznaš odluke njene najviše sudske institucije. I, za sve to, imaš obraza primati plaću iz kase te iste države.

Daleko je to Mladene i od morala i od etike i od logike. Treba imati obraza za sve to. I, što je najvažnije, takvo javno istupanje bi u svakoj zemlji bilo procesuirano. Ali, Bosna, nažalost, nije dosegla taj nivo da takve kao što si ti krivično goni za podrivanje njenog suvereniteta i integriteta. A zašto nije dosegla taj nivo jedan od zaslužnih si i ti. Naravno, nisi sam u tome, imaš brojno društvo na visokim pozicijama kako u Banja Luci i u Mostaru, tako i u Sarajevu. Srbuj, Mladene i nije problem u tome. Problem je da te za to velikosrbovanje koje u osnovi znači antibosansko djelovanje, plaća država koju podrivaš po čemu nisi nimalo drukčiji od onog Baje iz Laktaša, svih svojih srpskih prethodnika u Predsjedništvu BiH, onih koji su ubijali R BiH 1992-1995 (sada su opravdano odsutni – na službenom su putu u Hagu) te srbalija na visokim funkcijama u Sarajevu. Proklet bio i ti i oni!

Bedrudin GUŠIĆ

vrbas-miso

 

komentara
  1. Asima Smajic Cosabic kaže:

    Nije taj famozni Mladen Ivanic daleko otisao od najprostijeg i najpokvarenijeg obicnog Srbina, njegovo djelovanje je proizvod njegove niske svijesti, nemorala, ali iznervirana svim ovim sto se desava u RS, pomislim, pa neka im ga je, birali su ga, trpe ga, podrzavaju, mozda i aplaudiraju, pa sto su trazili neka im i bude. Glavonja sa odvratnim i zlobnim izrazom lica, kao sto je i laktaski sumar, sjedi u Predsjednistvu BH, jao majko moja, pa ovo je za nevjerovati. Pljunula bih kad bi prosdao pored mene.
    Jadna li si Bosno, ko po TEBI gazi…

  2. Zdravko margic niodkud kaže:

    ma budi pametan nema bosne dok su god takvi tuj a i onakvi koji imaju samo Sarajevo lovatori izetbegovicevci.nazalost.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s