Odgovor Fatmira Alispahića na napad Islamske zajednice

Posted: 24. Februara 2016. in Intervjui
FatkoOdgovor Fatmira Alispahića
Islamska zajednica je udarila na slobodu govora
Islamska zajednica ODBIJA da objavi moj odgovor na njihov napad kojim su mi nanijeli veliku štetu, jer su me izložili na odstrijel policijskoj državi, kao nekoga ko je navodno “na čelu paradžemata” i ko podržava ekstremizam, iako su ZNALI da sam ja samo proslijedio saopćenje Koordinacije nezavisnih džemata, a to sam učinio kao novinar koji je pravio dvije tv reportaže o nezavisnim džematima (Iz G.Rahića i Gračanice). Islamska zajednica je izvršila udar na slobodu govora, jer je jednog novinara, koji je otišao da sasluša i drugu stranu priče, klevetnički optužila ne samo da je na čelu nezavisnih džemata, već i da podržava ekstremizam. U ovoj situaciji neće se pojaviti razna novinarska udruženja da zaštite novinara od bezočnog napada i manipulacije, samim tim što je LAŽ – na žalost – glavni argument Islamske zajednice i dejtonske zavjere protiv Bošnjaka.
Saopćenje Koordinacije nezavisnih džemata moglo se poslati sa ma kojeg maila, a ja sam ga poslao sa svoga, računajući da ovo društvo ima kapacitete da novinarsku slobodu razumije kao normalnu stvar. Dogodio se opasni paradoks, da novinar koji je pravio reportažu o tzv. paradžematima postane glavni krivac, jer je očito bilo zamišljeno da se ne čuje mišljenje ključnog svjedoka, odnosno, ljudi iz nezavisnih džemata. Ovo Saopćenje Koordinacije sam proslijedio i kao radosnu vijest za sve nas, jer su nezavisni džemati ponudili rješenje i dogovor sa Islamskom zajednicom, a saznali smo, evo, da Islamska zajednica ne želi nikakav dogovor već ove ljude i njihovu dobru volju poistovjećuje sa teroristima iz Sirije.
Napisano: 24.02.2016.
U nastavku je pismo koje sam, sa uvodnom rečenicom, uputio Islamskoj zajednici, a koje oni nisu htjeli objaviti.
Molim vas da budete korektni i objavite moje reagovanje na vaš napad na moju ličnost.
Islamska zajednica objavila poziv na linč mene i moje porodice
Saopćenje Islamske zajednice od 23. februara je KRIMINALNI ČIN najgore vrste, jer se u njemu plasiraju otvorene laži i klevetničke konstrukcije. Ovo pismo doživljavam kao besramni poziv na linč, kojim je ugrožena moja sigurnost i sigurnost moje porodice. Stravično je da Islamska zajednica postaje adresa za linčovanje ma kojeg i ma kakvog bošnjačkog intelektualca. Cijelo pismo je upućeno na moju ličnost, a u povodu Saopćenja za javnost Koordinacije nezavisnih džemata koje je poslato sa moje e-mail adrese. Islamska zajednica svjesno plasira laž, jer ignorira činjenicu, koju mogu potvrditi svi mediji koji su dobili saopćenje, da sam prosljeđujući pismo Koordinacije nezavisnih džemata naveo sljedeću rečenicu:
– “Poštovani, Zamoljen sam od Koordinacije nezavisnih džemata da na nekoliko medijskih adresa proslijedim ovo njihovo saopćenje. Vjerodostojnost možete provjeriti sa potpisnikom saopćenja Izetom Hadžićem, putem mobilnog 062 675 548. Srdačno”.
S kojim se pravom Islamska zajednica obraća meni, kad ja nisam ni autor, ni potpisnik pisma, i s kojim pravom u svome saopćenju pravi užasne konstrukcije kojima huška policijsku državu na mene i moju porodicu?! Da ne bi bilo ikakve zabune, ipak ću reći: Ni jedan Bošnjak nije više od mene javno govorio protiv besmislenih odlazaka u Siriju!
Veoma sam žalostan što je najstarija bošnjačka institucija postala marioneta političkih trgovina i nacionalnih izdaja.
23.02.2016.
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    sve je to bagra korumpirana onaj rejs Ceric krao taj Ceric 2 isto krade i sa neprijateljima sijama suradjuje,protiv brace koju ubijaju a vodi se daje sanjima brat [po vjeri i rejs nekom tamo malom narodu koji je u novotarijama SUFIJSKIM DO GUSE SAD I SIJA. TO NAROD TREBA SMJENITI,DOBRO JE IBRAHIM NAPISO ISPISUJEM SE IZ TE NE ISLAMSKE ZAJEDNICE JER ONA NEMA VEZE SA IZVORNIM ISLAMOM.KOSTO NI TE NEKE HODZE KOCIJASI,NEZNAJU NI JEZIK ARAPSKI NITI NEKI DRUGI STRANI.A ZNAJU OPSOVATI POSTENIM LJUDIMA NEKE RUIZNE PSOVKE.FUJJJJJ.PLUS RADE ZA PARE A DUZNISU DA SE MOLE KAO I SVAKI DRUGI COVJEK KOJI NEUIZIMA PARE OD ISLAMA VEC DISE ZA ISLAM I PLUS PLJACKAJU JOS NEUK NAROD KOJI NIJE NAUCIO DAIM NETREBNA PLACATI TO NISTA.GDJE TUJ BOGOBOJAZNOST I VJERA.NAZALOST PREDALEKO SU ONI OD TOGA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s