Saopćenje Stranke za BiH

Posted: 2. Februara 2016. in Intervjui

Sarajevo, 02.02.2016.

M E D I J I M A

Stranka za Bosnu i Hercegovinu  izražava duboku zabrinutost zbog sve učestalijih nasrtaja na državu i državne institucije.

Nasrtaji koji u kontinuitetu dolaze iz entiteta Republika Srpska nisu novost, jer su u cijelom poratnom periodu, slijedeći ratne ciljeve, politički i drugi akteri neumorno radili na slabljenju države i njenih institucija, na njihovom negiranju i osporavanju, te otvorenim prijetnjama i secesionističkim pozivima na podjelu.

Te nasrtaje, nažalost, počeli su da manifestiraju i neki političari koji vrše najodgovornije dužnosti na nivou države. Za javnu osudu su sve  izjave  kako ne treba provoditi odluku institucije čija je osnovna funkcija zaštita ustavnog poretka, ustavnosti i zakonitosti u državi, te izražavanje  sumnje u pravni  poredak  države, pritisci na institucije države  i prizivanje  anarhije.

Nosioci takve politike ne osnažuju reformski kurs i put prema EU integracijama, već djeluju krajnje destruktivno.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva sve političke i sve društvene  aktere, a posebno one koji obavljaju najodgovornije poslove, da u medijskim obraćanjima pokažu više zrelosti , patriotskih osjećanja i odgovornosti  prema državi i da svojim primijerom utječu na jačanje svjesnosti građana o političkim zamkama i opasnostima nasrtaja na državu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je uvijek  bila i  dosljedno ostaje na braniku očuvanja državnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine , zaštiti ustavnog poretka , nezavisnosti sudova , ističući da je sudska vlast po svom značaju i po snazi   potpuno jednaka zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, te  poziva građane da se pridruže savezu snaga u borbi protiv drugačijih mišljenja i stavova.

Press služba SBiH

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    opet vi pisete pa stvarno vi imate vremena previse na trosenje bolje da odete nekome pomoci nesto ili narodu bacati letke kad vec niste izasli protestovati sa zenama stosu zabranili hidzaab.i reci da je to podjeljeno i ako neskinete izetbegovicevce i te kavazovice vidite da ljudima zabranjiva da se mole kako oni znaju,a onaj lovator izetbegovic pare uzima i nista nepoduzima jer zna nesto sadce i covic uzeti entitet i oni ce findzan drzavu sarajevo samo prihvatiti.i sta onda kasnije kadse zaduze itoce drugi izgubiti.samo ko rumuni stosu Ceusevskog skinuli.ako se to nepoduzme i ti jadnici bjenici izdajnici kraljivci neskinu gotovo jeeeeee nazalost.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s