Reis Kavazović dozvolio kulturocid nad bošnjačkom baštinom

Posted: 19. Januara 2016. in Intervjui
Uništena bliska prošlost Islamske zajednice
KavazovicSa gašenjem web stranice Rijaset.ba i pokretanjem nove službene stranice Islamskazajednica.ba učinjena je nedostupnom arhiva od neprocjenjive vrijednosti, u kojoj su se mogle naći desetine hiljada tekstova koje je godinama prije objavljivala službena stranica Islamske zajednice Rijaset.ba. Uništeno je jedno kompletno generacijsko sjećanje na vijesti iz džemata, na kulturne manifestacije, na različite aktivnosti Reisu-l-uleme, muftija i glavnih imama, nestale su i stotine kolumni i reportaža koje su objavljivane na rijaset.ba. Kad bi se sva ta arhiva zamislila u fizičkom obliku, to bi bilo kao da spalite jednu biblioteku punu knjiga. 
Tako je danas nemoguće na službenoj stranici Islamske zajednice pronaći Prvi i Drugi izvještaj o islamofobiji, iz čega se ispostavlja da su reisu-l-ulema Kavazović i njegovi saradnici uradili nečastan posao zametanja tragova o diskriminaciji i vrijeđanju muslimana u Bosni i Hercegovini.
Svaki totalitarizam, svako jednoumlje, počinje sa ispravljanjem povijesti, koja se redovno „nulira“, baš onako kao što je to u romanu „1984“ napisao George Orwell. Znamo iz kojih pobuda su Radovan Karadžić i divljaci s brda spalili sarajevsku Vijećnicu. Ali, još uvijek ne znamo iz kojih pobuda reisu-l-ulema Kavazović, predvođen svojim opasnim velikosrpskim mentorima, dozvoljava spaljivanje neprocjenjivo vrijedne arhive sa stranice Rijaset.ba.
Ovo blago nije i ne može biti vlasništvo ikakvog Reisu-l-uleme i njegovog mandata, to blago pripada Bosni i Bošnjacima, a Islamska zajednica je dužna ponovo ga učiniti dostupnim sadašnjim i budućim generacijama. U protivnom, morat će se suočiti sa teretom optužbe za kulturocid nad bošnjačkom baštinom.
 
Fatmir Alispahić
 Fatko
Napisano: 19.01.2016.
 
 
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    to samo reci tim placenicima onisu gori i od popova.

  2. Zdravko margic niodkud kaže:

    i taj rejs je pro sija..xd

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s