SDD BiH povodom Izetbegovićeve izjave

Posted: 30. Decembra 2015. in Intervjui

Kao što to  već duže vrijeme vješto izbjegava, predsjednik SDA stranke gospodin Izetbegović nije napravio nikakav presedan kad je iskoristio 25 godišnjicu osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza kao mjesto sa koga je poslao  niz  demagoških fraza poput one da „SDA nosilac svega što je vrijedno spomena ili da SDA nije savršena stranka ali je najbolja u BiH“.

Jer da je stvarno ovako kako Predsjednik SDA stranke kaže onda se ne bi  svjesno prešućivao  problem duboko ukorijenjenog   kriminala i korupcije u vlastitoj stranci i  društvu. Da li je gospodin Izetbegović zaboravio slučaj Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH  koji je bio samo sredstvo u rukama političkih moćnika koji su preko njega bavili se prljavim poslovima a za ostvarivanje lične imovinske koristi? Čaušević u određenim kontekstima spomenje imena Amira Zukića, Sadika Ahmetovića  Fuada Kasumovića, Amira Zukića i Nedžada Brankovića, Anesa Sadikovića, Hajrudina Lagumdžije, Adnana Kulenovića, i niz drugih zvaničnika SDA stranke.

Gospodin Izetbegović izgleda nije svjestan kompleksnosti situacije u BiH i privredi, koja stagnira sa tendencijom nazadovanja gdje se  ne prepoznaje neka sistemska politika i rješenja nego sve je prepušteno umijeću i spretnosti  pojedinaca i menadžera. Gospodin Izetbegović ostaje gluh na pozivanje odgovornosti stranke kad je za vrijeme njene vladavine izvršena pljačkaška i tajkunska privatizacija javnih preduzeća, potpuno uništena privreda, stvorena armija nezaposlenih, produbljena socijalna, imovinska i licna nesigurnost gradana, udomaćen nepotizam, kriminal, mito i korupcija za koje niko nije odgovarao.

Da li gospodin Izetbegović je uopšte svjestan situacije u kojoj se nalaze povratnici u manji BiH entitet koji su su prepušteni  sami sebi dok je Aneks 7 mrtvo slovo na papiru zbog čuvanja stranačke glasačke mašinerije?

Nepostojanje volje da se objektivnim i analitičkim  pristupom priđe u riješavanju nagomilanih problemi u zemlji te samozadovoljavanja postojećim stanjem definitivno nisu garant boljeg sutra građana BiH.

Za Predsjedništvo SDD BiH

Mr.sci. Edin Osmančević

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    hahha cuj gospodin pa bolje mu stoji dorat izetbegovic.ma budite pametni briga njega za bolje sutra,gluipost pisete on ima para za svoje i do kraja puta. eto toje njemu bolje sutra.pozzzzz

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s