MAJKA SRBIJA GENOCIDNOJ U POHODE

Posted: 30. Decembra 2015. in Intervjui

Genocidna rs

KO 9. JANUARA KAO DAN REPUBLIKE SRPSKE SLAVI, TAJ  SVOJOJ SAVJESTI GROBNICU PRAVI!

Nadmudrivanje između EU i Srbije na pristupnom putu Srbije prema EU se nastavlja. I svako dosljedno ostaje na svojoj poziciji, uz male jedva primjetne pomake, sa tom razlikom što je u početnoj fazi ton i boju pregovora određivala EU, a kako se dalje odmicalo na modalitete, ton i boju sve više utiče Srbija vođenja licemjerjem premijera AleksandraVučića. Da se pretpostaviti da je u takvim okolnostima i iz takvog milijea događaja izvučena i Vučićeva najava da će on osobno sa vladom R Srbije 9. Januara 2016. prisustvovati i svojim prisustvom uveličati Dan genocidne Rs i sa Dodikom slaviti rezultate genocida nad Bošnjacima, što uvjerljivije nego ikad do sada pokazuje da Srbija i njeni lideri nisu ni za najmanji postotak promjenili svoju ekspanzionističku politiku iz devedesetih, iz koje je pokrenuta agresija na BiH i počinjen genocid nad Bošnjacima.

Rodu u pohode

Majka Srbija širokih rukava ide u pohode svom nedonoščetu, genocidnoj Rs. Čuva, štiti i brani majka Srbija  svoju tvorevinu . Na proslavu Dana kada je počelo sitematsko ubijanje i zatiranje Bošnjaka BiH okrunjeno genocidom dolazi vlada R Srbije u punom sastavu, predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem. U ovakvom sastavu  posjećuju se  samo najeminentniji državnički skupovi i  slave velike pobjede.  A pobjeda Srbije je sve izvjesnija, jer je u Evropi sve više doživljavaju kao regionalnog lidera i mirotvorca, zaboravljajući njenu ključnu ulogu u agresiji na BiH i bošnjačkom egzodusu.

Najava posjete proslavi Dana Rs, od koje se ograđuju čak i oni koji Srbiju pomažu i sa njom šuruju, je drskost nezamisliva u međudržavničkim odnosima. Ovakve opasne najave uznemirile su mnoge u BiH. Na tlu BiH, još mokrom od Bošnjačke krvi, počinioci genocida će slaviti genocid. Opet će se piti rakija, pjevati pobjedničke pjesme i u sumorno nebo Bosne i Hercegovine bjesomučno ispaljivati  pobjednički rafali. Na trgovima bosanskih gradova četnici će izići sa poznatim parolama, igrati kozaračko kolo, a rijetki bošnjački povratnici će zabrinuto provirivati iza prozorskih zavjesa. I šta se nakon tog dana može očekivati sutra?

Srbija i Dodik vladaju Bosnom

Srbija i Dodik vladaju polovinom BiH države, vladaju Republikom srpskom. I svoj otrovni nacioanlizam šire širom BiH. To je fakat. To je činjenica. Ko god misli drugačije, vara se. Vlasti države BiH mogu samo posmatrati šta se tamo događa. I jadikovati. Okupirani teritorij BiH, teritorij Rs, je pod srpskom vlašću i pod tiranijom Dodika i Vučiča; sa tolerancijom i vjetrom u leđa iz EU, Rusije,pa i Kine, ali i nekih drugih.  Ne zaboravimo, samo desetinu dana unazad, nakon presude Ustavnog suda BiH sa kojom je Dan Rs 9. januar proglašen neustavan, Dodik je gromoglasno, prkosno- kapricljivo izjavio da će uporkos presudi Ustavnog suda  9. januara  Dan Rs biti proslavljen jače i veličanstvenije nego ikad do sada. Ni tada on to nije rekao sam. Već u dosluhu. Imao je on već tada, i ne samo tada, punu podršku Vučića, Nikolića i Srbije. I ne samo njih. Proslavi Dana mraka BiH – 9. januara , kako je ovih dana najavljeno, prisustvovaće skoro kompletna vlada Srbije.  A danu Državnosti BiH nije prisustvovao ni Predsjednik Predsjedništva BiH, srbin Mladen Ivanić, kome je to primarna ustavna dužnost, za koju je debelo plaćen.

Proslava 9. januara je i dobra prilika da se još jednom, sada pred očima svijeta, sastanu “vuk“  i „lisica“, da bilansiraju svoje domete i nazdrave novim koracima kojim bi se legalizacijom okupiranog  i etnički očišćenog područja- entiteta Rs rastočili temelji BiH i za bh Hrvate otvorila vrata trećeg entiteta. A za takav aranžman već odavno su pripreljeni scenarij, režija i glavni protagonisti.

Urgentno pismo ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada

Krajnje zabrinut namjerama Srbije, Internacionalni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada uputio je urgentno pismo Visokom predstavniku za BiH g. Valentin Inzku, članovima UO Vijeća za implementaciju mira u BiH i drugim odgovornim institucijama , da spriječe ovakve namjere Srbije, koje predstavljaju  nastavak agresije na BiH drugim sredstvima i direktno miješanje u unutarnje stvari BiH. Reaguju i mnogi drugi. Tim povodom, više u svoje ime i radi vlastite karizme nego u ime zabrinute države, oglasio se bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavom da ta parada „predstavlja povratak politici „inata i konflikta“. Nešto u tom smislu, više sebi u njedra, izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH g. Zvizdić, koji ide čak toliko daleko da normalzaciju odnosa i napredak BiH vidi u dogovoru na  zajedničkim sjednicama sa vladama zemalja-dojučerešnjih agresora, koje se ni do danas nisu odrekle svojih prvobitnih namjera, što na više načina potvrđuju. Više je nego indikativno da podrška Republici srpskoj da negira presudu Ustavnog suda BiH o Danu Rs stiže kratko vrijeme nakon toliko hvaljene zajedničke sjednice sa Vladom R Srbije.

Nažalost, ponašanje Srbije prema BiH ne samo da se ne može tretirati kao povratak napuštenoj ekspanzionističkoj politici (kako tumači Izetbegović), već ono predstavlja dosljedno, principijelno, inatno ostajanje na putu agresije, koje šovinizmu i separatizmu Rs daje vjetar u leđa. Srbija i ovaj put kao devedsetih kroz široka vrata ulazi u BiH na Trojanskom konju, kojem smo već brojali zube. I gdje je tu susjedova podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH? U takvim okolnostima sve veći broj bosanskih i bošnjačkih rodoljuba se pita u čije ime i za čiji račun potsticati i podržavati multietničku opciju, kada najveći broj bh Srba i veliki broj bh Hrvata podliježe pritiscima nacionalizma i separatizma.

Ko 9. Januara kao dan Rs slavi, taj svojoj savjesti grobnicu pravi!

Usmjeravanjem pažnje javnosti na konfliktne tačke Rs sa državom BiH, kao što je ova o obilježavanju dana Rs, potpuno se preusmjerava pažnja javnog mnijenja sa kriminala i korupcije u kojoj je do guše zagrizao vrh Rs na čelu s Dodikom. Ipak, sve ovo će samo nakratko Dodika  osloboditi straha zbog kojih zadnjih mjeseci ne spava.  Sukob sa Mladenom Bosićem, koji je na tragu njegovih strahova, ne može Dodiku donijeti ništa dobro. Neće mu moći pomoći nikakve forme zaštite, ni Vučić , ni Srbija, ni Rusija. Ali u svemu tome Dodik je samo mali dio bh problema. Pravi problemi su apetiti Srbije preko Rs na teritorij BiH i Hrvatske krtoz nastojanja da uspostave svoj entitet.

Vlada Srbija ide genocidnoj u pohode. Ide da svojim nedonoščetom likuje i slavi. Da slavi dan kad je počelo umiranje i  istrebljivanje njihovih komšija, prijatelja, kumova  Bošnjkaka, sa kojima su gradili i izgradili suživot, koji smo zvali bratstvo i jedinstvo. Napadom na BiH, napadom na bošnjaštvo, sve to je razoreno i uništeno. I to uništenje uz prolivanje bošnjačke krvi Srbija i Rs će da slave 9. Januara- na dan Rs aktivnije i prkosnije nego ikad do sada, gaženjem prava drugih naroda.

Ko 9. Januara kao dan Rs slavi, taj svojoj savjesti grobnicu pravi!

Burlington, 28. decembra 2015.

Zijad Bećirević

Zijad_Becirevic2

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    pa budala je svaki taj izetbegovic koji uopste pomislja vjerovati tim Srbijanskim premijerima i kretenima.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s