U povodu fašističke Trumpove izjave o muslimanima: HOĆE LI AMERIKA I SVIJET DOBITI NOVOG HITLERA ?!

Posted: 8. Decembra 2015. in Intervjui
trumo-hitler
Malo je reći da sam šokiran najsvježijom izjavom najbolje stojećeg Republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da “muslimanima treba zabraniti ulazak u Ameriku…”. Takva izjava, ma koliko znao o onome ko ju je odaslao u eter i u svijet, a znam dovoljno, priznajem, ledi mi krv u žilama. Za nepunu godinu dana su američki predsjednički izbori i u meni, kao muslimanu, već sada postoji strepnja šta će biti ako taj čovjek zaista pobijedi? Šta će biti samnom, mojom djecom i unucima.., sa ostalim muslimanima u svijetu i sa svijetom općenito!? Ne bi me iznenadilo i da pobijedi jer antiislamska histerija i desnica rapidno napreduju u zemljama zapadne Evrope (najsvežiji slučaj je pobjeda radikalne desničarke Marine Le Pen na lokalnim izborima u Francuskoj) i nekako imam dojam da se na globalnom nivou stvara takav ambijent da bi fašista Donald Trump mogao postati predsjednik jedne, ne baš nebitne svjetske zemlje kao što su SAD, što bi, dakle, bilo u skladu sa aktuelnim antiislamskim i radikalno desničarskim trendovima u svijetu, posebno na njegovom zapadnom dijelu.
Hoće li Trump pobijediti? Ne znam, ali znam da njega kao takvog najmanje podržavaju oni koji sve nas muslimane poistovjećuju sa onima koji vrše teroristička djela po svijetu i koji, da po stoti put javno citiram samoga sebe – “ne pripadaju mojoj vjeri…” Ali, kome to sve objasniti?!
Ako taj Trump ovako govori u predizbornoj kampanji, šta nas-muslimane, tek čeka ako postane predsjednik?! Najmanje neke trake oko ruke, samo se još ne zna koje boje.
Hoće li većina američkih birača zaista izabrati čovjeka koji po gestikuliranju neodoljivo podsjeća na Benita Mussolinija a po nacističkoj retorici uperenoj prema jednoj drugoj vjerskoj skupini, na Adolfa Hitlera, ostaje da se vidi.
Hoće li zaista Amerika to sebi dopustiti?!
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    stasi se pripo koda imas sta izgubiti.tobi bilo naj bolje za muslimanske drzave da se svi vrate,pa makar u tursku ili drugu drzavu bilibi puno jaci.pa neka se on onda sa svojima obracunava.kad nejmadne skim ko ionaj suljagic.

  2. bedrudingusic kaže:

    Jarane Zdravko nisi ovo razumio. Ne radi se samo o strahu da bi se muslimanima moglo lose dogodit, nego cijelome svijetu. Ako kazem Hitler, onda ne prijeti opsanost samo muslimanima od njega, nego cijelom svijetu. Zar ti to nije jasno?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s