Stranka Dijaspore i Domovine BiH: Borba protiv korupcije nema alternativu

Posted: 8. Decembra 2015. in Intervjui

Neodrživi visok stepen korupcije u Bosni i Hercegovini ima danas svoje konkretno  lice manifestovanom u  produbljenim socijalnih razlikama i  siromaštvu u društvu, ugroženim  općim ljudska pravima, neznatnom ekonomskom razvoju i dotoku  investicionih ulaganja.  Sasvim je sigurno da je bujanju korupcije uveliko doprinosi i postojeći Dejtonski ugovor, koji pod plaštom etničkih podjela  se od strane političara koristi  kao paravan zaštite ovakvog stanja. Prioritet borbe protiv korupcije , prevashodno, mora biti usmjeren na borbu protiv korupcije u javnom sektoru, odnosno u institucijama na svim nivoima u BiH.

Moralna osuda i neprihvatanje korupcije, kako na kolektivnom tako i na individualnom planu, predstavljaju najsnažnije i najefikasnije sredstvo za sprečavanje korupcije, Stoga je neophodno da se podizanjem javne svijesti o pojavi, načinu sprečavanja i posljedicama korupcije,omogući uključivanje cjelokupnog društva u ovu borbu. Apelujemo na B-H javnost, institucije i nevladine organizacije da se zajedno uhvatimo u koštac sa svim formama u prijavi korupcije a radi njegovog suzbijanja.

Stranka dijaspore i domovine BiH je , kako smo već informisali javnost u okviru akcije „Pođimo od svog praga“, i u okviru svojih nadležnosti, podigla krivičnu prijavu pred nadležnim sudom  protiv poslanika u Domu naroda Federacije gospodina Edima Fejzića za zloupotrebu položaja, obmanu  i  nezakonito korištenje sredstava poreykih obveznika.

Borba u suzbijanju korupcije mora biti bespoštedna i od nje niko ne može biti amnestiran.

Za Glavni odbor stranke                                                                                                   Za Predsjedništvo,

Mesud Bajrektarević , predsjednik GO                                              Mr. SCI, Edin Osmančević, predsjednik SD BiH

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    to to samo ostro

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s