SMJENA U ZATVORIMA BOSNE I ZATVORIMA EU

Posted: 22. Novembra 2015. in Intervjui

Rezultat slika za Smjena u zatvorima Bih

SVI KOJI SU BRANILI BOSNU MOGU ZAVRŠITI U ZATVORU

Naši dušmani odvodili su iz naših kuća naše najbolje sinove  u logore i na stratišta, a sada ih mi sami predajemo u ruke našim dželatima.

Od kada je Fahrudin Radončić,  u funkciji Ministra sigurnosti  BiH,  sa Srbijom sklopio sporazume o regionalnoj suradnji i sigurnosti, u BiH ne prestaju hapšenja heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Takvi sporazumi umjesto da koriste  unapređenju saradnje na polju suzbijanja kriminala i za borbu protiv rastućeg terorizma, imaju svoj maksimalan domet i učinak u proganjanju bh patriota koji su se svrstali u redove branilaca bh nezavisnosti i stavili na čelo odbrane Bosne i Hercegovine od srpskih i hrvatskih agresora. Zloupotrebom Sporazuma o saradnji Srbija i Rs strateški rade na krivotvorenju činjenica i izjednačavanju krivice za ratna događanja na teritoriji BiH u periodu od 1992 do 1995.godine.  I dok se već osuđenim počiniocima najtežih zločina, uključujući zločin genocida nad Bošnjacima, drastično umanjuju već izrečene kazne i na hiljade njih amnestira svake odgovornosti,  po montiranim optužnicama tereti se sve veći broj branilaca  domovine, proglašava krivim i šalje na izdržavanje kazni u zatvore BiH i EU, u ćelije iz kojih se prije odsluženja kazni otpuštaju izvršioci najtežih zločina, počinioci genocida nad Bošnjacima.

Počinioci zločina nad Bošnjacima ponovno dižu glavu

I ne samo da vojni i civilni vrhovi u Srbiji i Rs, koji su bili pokretači, nosioci i izvršioci udruženog zločinačkog poduhvata, nisu odgovarali za počinjene teške zločine i zločin genocida počinjen nad Bošnjacima, već se sada amnestiraju odgovornosti, osuđenima drastićno umanjuju već izrečene kazne, a oni koji su ih dijelom odslužili spremaju se na protiv tužbe. To je neko veče u svom prvom javnom TV intervjuu pred TV N1 najavio Momčilo Krajišnik, jedan od čelnika i glavnih nosilaca udruženog zločinačkog poduhvata. Po izlasku iz zatvora, sada već mali biznismen i “dobroćudni Sarajlija” , zaboravlja da je lično predvodio tim i rukovodio jednom od  prvih skupština zavjerenika Rs održanoj 12. Jula 1992.  na kojoj je određeno 6 strateških ciljeva, zbog kojih je pokrenuta agresija na BiH, na kojima se radilo od 1991 do 1995.godine,  a od kojih se neki i danas pokušavaju ostvariti.

Nova serija hapšenja branitelja Bosne

http://www.slobodna-bosna.ba/img/vijesti/2015/11/ahmet.jpg

Ahmet Sejdić, heroj odbrane Goražda

Ovih dana bh javnost je ponovno šokirana viješću da je po nalogu BiH tužilaštva uhapšen Ahmet Sejdić, u toku agresije na BiH komandant Prve slavne Višegradske brigade odbrane,  kojeg su popularno zvali “heroj odbrane Goražda”. Optužuju ga za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Pored njega po istoj optužnici uhapšeni su Ibro Merkez i Ešref Hurić. Optužuju ih da su tokom 1992. i 1993. kao visoki dužnosnici policijskih i vojnih struktura počinili ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti na teritoriji općina Rudo, Višegrad  i Goražde. U optužnici se navodi da su optuženi u svojstvu zapovjednika SJB Goražde planirali, zapovjedali i sudjelovali u razoružavanju sela Bučje, koncentraciji srpskog stanovništva na području Goražda,  zatvaranju  i držanju100 osoba srpske nacionalnosti u zatvoru MUP Goražde.

Iako se Ahmet Sejdić u nemogućim uslovima borio za opstanak Bošnjaka na Drini i spasio hiljade  Bošnjake  na Crnom vrhu od pokolja grupe Milana Lukića, došao je na listu srpskih revanšista za ostrel. Sejdićeva uloga u odbrani Goražda bila je ključna i presudna za slom srpske operacije “Zvezda 94”. Njegova krivica  je u tome što je odbranio Goražde. Da ga je predao, sad bi živio bezbrižno i uživao sve priviligeije kao hiljade srpskih zločinaca.

Svaki branitelj Bosne može očekivati da bude uhapšen

Progon Bošnjaka koji su branili Bosnu i Hercegovinu od agresora već dugo nije nikakvo iznenađenje. Kamuflirani i deklarisani  četnici podržavani iz Srbije rukovode i vladaju u organima i institucijama BiH. I ova najnovija akcija hapšenja branilaca BiH, u lancu istih ili sličnih započetih sa Ganićem, Jovanom Divjakom, Atifom Dudakovićem, Naserom Orićem … , nedvojbeno pokazuje da svaki bosanski svaki bošnjački patriota, koji je branio Bosnu i Hercegovinu od srpskih odnosno hrvatskih agresora, može očekivati da mu SIP-a ili neka druga od desetine tajnih službi pokuca na vrata, stavi mu lisice na ruke i bude zatvoren na osnovu optužnice koja je tako smišljeno, detaljistički i znalački pripremljena u srpskim štabovima laži da se od nje nije moguće odbraniti bez obzira koliko čovijek bio čist i nevin, posebno u okolnostima kad je sve manje živih svjedoka koji mogu raskrinkati i demantovati laži navedene u optužnici.

Mlake reakcije na novu seriju hapšenja

Prva reakcija na ovu novu seriju tempiranih hapšenja stigla je iz Koordinacije boračkih udruženja. Prigovori  su upućeni i iz stranke SDA uz napomenu da SDA u potpunosti podržava procesiranje ratnih zločina u BiH i očekuje od pravosuđa da postupa pravično, nepristrasno, na osnovu činjenica i dokaza. Iako u SDA znaju da praksa bh pravosuđa, često usmjeravana iz Rs i Srbije, prije svega vodi izjednačavanju zaraćenih strana, njihova reakcija djeluje više kao podrška nego kao suprostavljanje ovom hapšenju.

Srbi hapse bošnjački komandni kadar, kako bi destimulisali svaki bošnjački otpor sada i u budućnosti. Montiranim sudskim procesima ruši se ugled herojima odbrane Bosne i umannjuje odgovornost Srbije za agresiju na BiH i počinjene zločine. Akcije hapšenja po optužnicama iz Srbije najčešče su produkt sporazuma o regionalnoj saradnji, koju im je omogućio Fahrudin Radončić.

Tempirane srpske optužnice vode izjednačavanju krivice

Za razliku od optužnica koje dolaze iz Srbije i Rs, na kojima su radili čitavi timovi lažaca, na optužnicama iz BiH pretežno rade usamljeni tužioci, iz tri naroda, često zaplašeni, podmićeni, svjesni ako se dosljedno zalažu u svom poslu u optužnicama protiv učesnika agresorskih snaga, da će brzo pasti u nemilost i dovesti u pitanje ili izgubiti radnu poziciju. Dok tužioci i tužilaštva na strani srpskog ili hrvatskog agresora pristrasno gledaju u svoje sunarodnike, bez brige šta o njihovom poslu misle drugi, dotle Bošnjaci na odgovornim funkcijama uvijek plašljivo gledaju na tri strane, plašeči se sami i svoje sjene. Zato svaka optužba pripremljena u štabovima agresora udara i pogađa kao torpedo, a optužnice protiv agresorskih počinilaca  na kojima su radili Bošnjaci padaju kao ljesa, kao jesenje lišće.

Zloupotreba regionalne saradnje za progon Bošnjaka  

Suvišno je govoriti koliko je danas regionalna saradnja korisna i potrebna. Na sva usta je hvale i ističu njene zasluge na suzbijanju sitnog kriminala i trgovine drogama. Bilo bi to i ispravno kada bi ta saradnja bila više orijentisana na borbu protiv opšteg kriminala i terora. Što se tiče BiH ona pomaže  najviše u tome  da padne što više nevinih bošnjačkih glava. Ta saradnja nije ni u čemu pomogla da budu uhapšeni ratni zločinci koji kao srpski heroji žive u gradovima Rs, naročito ne oni koji su se sklonili negdje u Srbiji, C.Gori ili pak u inostranstvu.

Zahvaljujuć regionalnoj saradnnji u zatvorima EU i BiH vrši se velika smjena zatvorenika. Srpski počinioci zločina otpuštraju se prije isteka kazni, koje se rapidno smanjuju i skraćuju, da bi se oslobila mjesta za branioce Bosne. Uskoro će sva zločinačka svita koja je pokrenula agresiju, vodila rat i počinila genocidne zločine širom Bosne biti na slobodi.

Zašto je to tako? Zato što BiH tužilaštva neće, nisu u stanju ili ne smiju procesirati ni najvažnije optužnice za zločince koji su počinili najteže zločine. Za razliku od BiH tužilaštva, tužioci Srbije i Rs marljivo analiziraju ratna zbivanja, ispituju svaki detalj ratnih sukoba i u svakom ratnom sukobu identifikuju učesnike s bošnjačke strane, kalemeći im i pripisući odgovornosti.

Heroji odbrane Bosne pune zatvore a počinioci zločina odlaze kući

I ova najnovija serija hapšenja može imati samo isti ili sličan epilog kao i sava ranija izvršena po montiranim srpskim optužnicama. Oglasiće se nezadovoljene stranke, organi i pojedinci, oglasiće se mediji. To će trajati par dana, nakon čega će heroji odbrane ostati sami i napušteni, kao i u većini ranijih slučajeva. A za razliku od bosanskih heroja odbrane, koji su kad ih optuže prisiljeni da se sami brane kako mogu i znaju, spski počinioci zločina kada se protiv njih pokrene istražni postupak , dobivaju iz Srbije i Rs punu moralnu, pravnu i finansijsku podršku.

Po ovakvoj strategiji kakava se u BiH provodi u postdejtonskom periodu, a naročito zadnjih deset godina, može se očekivati da svi oni koji su učestvovali u odbrani Bosne od srpskog i hrvatskog agresora završe  u zatvorima. Naši dušmani odvodili su iz naših kuća naše najbolje sinove  u logore i na stratišta, a sada ih mi sami predajemo u ruke našim dželatima.Počinioci teških zločina nad Bošnjacima ubrzano se otpuštaju iz bosanskih i evropskih zatvora, a na njihova mjesta se zatvaraju heroji odbrane Bosne. Heroji odbrane Goražda Ahmet Sejdić, Ibro Merkez i Ešref Hurić su samo neki od njih.

Burlington, 22. novembra 2015

Zijad Bećirević

Zijad_Becirevic2

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    IZDAJNICI SAMO NE POSTENI NAROD NIJE NIKOG IZDO NESVRSTAVAJ U MNOZINE IZVINI.VEC NAGLASI ONE GLAVONJE LOVATORE KAO TAJ RADONCIC ITI IZETBEGOVICI A LAGUMDZIJE ONJE PROTJERO ONE KOJISU BRANILI ISADABI BRANILI TE STOIH HAPSE ALI NAZALOSTDOPUSTILI SU DAIM SRBI UDJU U SUDSTVO A I VLADU I PAMETUJU. KAO I TO STOSI TERORIZAM SPOMENO.INJEGACE BRANIOCIMA PREPISATI ITO SAMO AKO IME IMAJU JER SU IZDALI SVE ONE LJUDE KOJI SU BRANILI BIH IZ ARAPSKI DRZAVA A RUSE NIKO NESPOMINJE NITI GRKE KOJISU UBIJALI BOSNJAKE.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s