Halidu Genjcu i njegovom stranačkom šefu u povodu podrške izboru četničkog vojvode Nikole Poplašena u državni Odbor za visoko obrazovanje: AMNESTIRALI STE ČETNIKE ZA NJIHOVA ZLODJELA NAD BOŠNJACIMA

Posted: 21. Novembra 2015. in Intervjui
HalidGenjacHalide Genjac !
 
Za izbor četničkog vojvode u državni Odbor za visoko obrazovanje u Domu naroda PS BiH digli su ruke i izvjesni Sead Kadić  iz Bihaća (SDA) i malo manje izvjesni Sifet Podžić (DF) i to sam prihvatio sa velikim gađenjem. Ali, obraćam se javno tebi, ne samo kao poslenik javne riječi nego i kao jedna od stotina hiljada bošnjačkih žrtava četničkih zlodjela iz ranih i srednjih 90-tih zato što si bio kao “uzdržan”. To mi se još više zgadilo jer su od izdajnika naroda, kakvi su neosporno spomenuta dvojica, gori oni koji se javno deklariraju kao uzdržani, odnosno kojih se tema o kojoj se glasa kao ne tiče. Naime, prezirem uzdržane!
Naravno, svaki iole pismen čovjek zna da ni ti niti njih dvojica, koji se izjašnjavate kao Bošnjaci, niste se o izboru četničkog vojvode u jedan odbor od državnog značaja izjašnjavali (samo) po svojim ubjeđenjima, nego po partijskim direktivama. Ali ne, to ni tebi ni njima nije nikakav alibi za sramno i morbidno izjašnjavanje kada je u konkretnom slučaju riječ o izboru  jednog kokardaša, kojeg je, da podsjetim, sa funkcije predsjednika manjeg entiteta u martu 1999. smijenio tadašnji visoki predstavnik Carlos Westendorp.
 
Halide Genjac!
 
Tebi se obraćam i zato što nisi baš obični član stranke koja već 25 godina za sebe lažno tvrdi da štiti interese Bošnjaka, a istovremeno je dijelila zemlju i koalirala i koalira sa strankom Radovana Karadžića i njegovih sljedbenika, između ostalog, nego si itekakav njihov kadrovik. Zar je štićenje interesa Bošnjaka glasanje za jednog Nikolu Poplašena (tvoje “uzdržavanje”, kao pismen čovjek, iščitavam kao glasanje “za”)? Ovim činom zapravo ste pokazali koliko vam je stalo do Bošnjaka i njihovog dostojanstva, a posebno koliko držite do pijeteta prema brojnim bošnjačkim žrtvama od kojih su mnogi stradali i od kame ovog bradonje sa donje slike. Koga ste ti i tvoji stranački bossovi pokušali zavarati manevrom da neki glasaju “za” a neki, poput tebe, budu kao “uzdržani”?! Računica vam je također bila čitka i prozirna: da pritisnu dugme “za” onoliko vas koliko treba da prijedlog za izbor takvog Šešeljevog pulena prođe na Domu naroda.
 nikola_poplasen
Svojim glasanjem za Poplašena i ti i oni koji su od tebe i ostalih Bošnjaka tražili da glasate kako ste glasali, posuli ste so na rane stotina hiljada preživjelih bošnjačkih žrtava četničkih zlodjela iz ranih i srednjih 90-tih, a onima koji su pod zemljom, potresli ste kosti, ako su sve sakupljene. Istovremeno ste abolirali četnike za njihova zlodjela. Prokleti bili i na Ovom i na Onom svijetu!
 
Usput, tebi, tvome stranačkom šefu i ostalima iz esdeaovskog “CK” s velikim razlogom čestitam 21. novembar, najveći praznik Republike srpske, u uvjerenju da ćete ga dostojno obilježiti, što svakako uključuje i himnu “Bože pravde”…
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    e tosi zadnje dobro napiso gospodine imene isto tako naljute.pogledaj samo onog Suljagica kakose dere da rijesi neki kao problem sa postenim ljudima kojisu branili bih.i njega kad nije znao gdjese nalazi.kao nitaj genjac,kenja…cccc.docepali se nekog polozaja i odma sve izdaju i prodaju za svoju korist.pa to treba odma narod smjeniti.ili svi van iz bih naj boloje da odahne i dijaspora jer se muce i salju svojima koji nemaju ni za kruh.a kamoli da plate za neku operaciju doli u toj republici sumskoj dosadsam tako piso ali nazalost,sa izetbegovicima i suljagicima i halidima onaje republoika.steta steta velika.

  2. Velizdaja RBiH i njenih građana događa se kao na tekućoj traci. Poplašen u Odbor za visko žkolstvo, komandante obrane Srebrenice i Goražda – u haps – na koje udara udara Srbija uz pomoć produžene ruke u Tužilaštvu dejtonske nakarade. Otpis Sutorine. Presuda Ustavnog suda koji amnestira četnike od rušenja džamija. Tzv. bošnjački parlamentarcu odbijaju Rezoluciju o granicama suverene države BiH. U Srebrenici srbalije prodaju i žive i mrtve za pet miljuna eVra, a sama šteta od potapanja zemljišta za HE Bajina Bašta u Općini Srebrenica iznosi do sada 37 mijuna maraka,ali Srbija se i ne češe.. Jer, Srbiji naši uhljupi opraštaju i ubijstva nedužnih ljudi, žena i djece, urbicid, kao i enormnu ratnu odštetu. Izvinjavaju se četničkim vojovadama koji negiraju genocid, a izmanipulirane majke Srebrenice kite četničkog vojvodu sa Cvijetom Srebrenice, baš na mjestu gdje je počinjen genocid, grle se sa četničkim vojvodama u sred Sarajeva, uvod ih u Begovu džamiju u cipelama; četničke horde prijete novim genocidom, a četništvo postaje državna ideologija, ne samo među Srbima. Veliki ideolozi i promotori četništva, zaštitnici RS i negatori genocida, su upravo srbalije poput Kenjca. Ima ih takvih za izvoz.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s