NA AHIRET PRESELIO DUBIČKI VELIKAN UZEIR ALIJAGIĆ

Posted: 17. Novembra 2015. in Intervjui

Uzeir AlijagicJutros je u Chicagu preminuo još jedan veliki Dubičanac. Na Ahiret je u 79-oj godini života preselio UZEIR ALIJAGIĆ, posljednji od trojice braće Alijagića. Bio je častan i dostojanstven. Cijenio je i volio svakog i od svakog bio voljen. Punih 50 godina proveo je u sretnom braku sa vjernom suprugom Nafijom, u kojem su rođene kćerke Kijana i Dženana. Ostaće zapamćen po svojoj finoći, svojoj dobroti i velikim djelima, kojima je obogatio svoj život, živote svoje familije, prijatelja, svoje voljene Bosanske Dubice i Dubičana.  Bio  je veliki rodoljub, veliki stvaralac. U svom stvaralačkom životu dugom preko pola vijeka kao opštinski činovnik i funkcioner, kao predsjednik izvršnog odbora, predsjednik opštine,  direktor Zajednice PIO, direktor banke ugradio je sebe i ostavio našoj Bosanskoj Dubici kapitalne vrijednosti. Njegova osnovna snaga bila je u zdravoj logici i rodoljublju. Neka od njegovih velikih djela su uništena u posljednjoj agresiji na BiH, ali su mnoga i danas prepoznatljiva u privedi, društvenim djelatnostima i infrastrukturi. Zadnjih 15 godina života proveo je kao prognanik u američkom gradu Chicagu. Njegove posebne vrijednosti stvorene u porodičnoj genezi su kćeke Kijana i Dženana sa unučadi koji su već sada na putu da produže i uvećaju njegova djela. O dubičkom velikanu Uzeiru Alijagiću govoriće i pisati još veoma dugo.

Dženaza namaz i ukop Uzeira Alijagića obaviće se u Četvrtak  19. Novembra 2015.  u Chicagu u bošnjačkom mezarju BOHEMIAN NATIONAL CEMETERY (Foster /Pulaski) u 2 PM.

Drage uspomene i bolno sjećanje ostaće neizmjerno dugo u srcima svih nas koji smo ga poznavali. Danas za njim tuguju vjerna  supruga Nafija, kćerke Kijana i  Dženana sa svojim familijama, rodbina i brojni prijatelji u Bosni i Hercegovini, zemljama bivše Jugoslavije i širom svijeta. Naka našem dubičkom velikanu Uzeiru Alijagiću dragi Allah podari dobri džennet a njegovoj familiji, rodbini i prijateljima sabur.

Velikani dobra srca nikad ne umiru. Njihova djela zauvjek ostaju.

Burlington, 17. novembra 2015.

Zijad Bećirević

Zijad_Becirevic2

 

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    e jaro za dzennet se treba boriti i klanjati postiti kloniti se harama.ako je to radio onda mozes traziti dzennet ovako nesmijes nizasebe.negledaju se doli neke pjesnicke knjige ili pisane poezije ili tvoje radno mjesto jesili direktor,vec sarti stubovi vjere sehadet i namaz onda post pa dobra djela i druge obaveze koje je GOSPODAR NAREDIO.i opet sveto moze da propadne ako namaz nije skrusen i ispravan sa pokornoscu BOGU KAKOJE U KNJIZI NAREDIO.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s