SDD BiH: Reakcija na posljednju izjavu Patrijarha Irineja

Posted: 10. Novembra 2015. in Intervjui

Povodom izjave Patrijarha Irineja da ”Crkva blagosilja odbrambene ratove“ s pravom se pitamo da li vrhovni poglavar SPC (Srpske pravoslavne crkve)  smatra da se pod definicijom  odbrambenog rata podrazumjeva ista ona velikoosrpska politika iz prethodnih ratova kojom se „srpska zemlja mora braniti svugdje tamo gdje ima Srba“. Ratovi se ohrabruju uz ” božju milost i blagoslov “iz srpskih bogomolja ćime  Irinej  nastavlja  politiku SPC iz  90ih!

Vjerovatno je SPC nikad neće odgovarati za genocid i etničko čišćenje u BiH kao ni SANU(Srpska Akademija nauka i Umjetnosti) ! SPC je nosilac moralnog kolapsa srpskog naroda i njegove kulturne učmalosti poslednjih 25 godina jer se nije bavila religijom, vjerom  i duhovnom kulturom već svo vrijeme kleronacionalnom politikom gradeći „državu u državi!“ ! Nedostatak volje Haškog tribunala da kazni najodgovornije iz SPC za podrstakovanje ratnih zločina ima nesagledive posljedice u kojoj  nam se historija stalno i ponavlja a proces pomirenja sprječava!  Pod vjerskom mantijom se izbjegava odgovornost koju je SPC imala u prethodnim ratovima.

Ratnohuškačkom ulogom SPC se istrgao iz ruke srpskog naroda i umjesto duhovno- religiozne i vjerske institucije postaje radikalna politička organizicija! S pravom se pitamo zašto i u čije ime se SPC bavi političkim pitanjima u situaciji kad postoji legalni državni organi Republike Srbije?

Za Predsjedništvo,

Mr.Sci. Edin Osmančević, predsjednik

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    cuj zasto pa zato stoje nevjernik neznalica zaluto dzavo sejtan ga zaveo vidis damu nije ni mjesto tuj da bude nije uopste otvorio casnu knjigu pa da procita kakomu se prijeti i naredjuje kako da se ponasa i kako da postupa sa ljudima,jadan je i taj naro neuki kojeg takav vodi.stace kaa to sve prodje i smrt dodje stace onda .e docemu taj cas i momenat kadmu niko vise nece moci pomoci.samo gospodar koji ce narediti meleku smrti damu dusu vadi polako i da ga pati prije dzehennemske paklene vatre.tocemu biti pravda jer doli nema prevara i para.ne doces iti i Karadzic i Mladic docete gdjese racun polaze.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s