Otvoreno pismo Katoličkoj tiskovnoj agenciji na osporavanje teza prof. dr. Dubravka Lovrenovića izrečenih o Bobovcu: KTA NE OSPORAVA TVRDNJU KARDINALA PULJIĆA KAKO JE BOBOVAC HRVATSKI GRAD

Posted: 29. Oktobra 2015. in Intervjui

bobovac - hr. ikonografija

 Poštovana gospodo iz Katoličke tiskovne agencije, glavni uredniče! 
 
Ovo je odgovor na pokušaj Katoličke tiskovne agencije da ospori ono što je prof. dr. Dubravko LOVRENOVIĆ izjavio socijalnim mrežama i blogerima, a prenijela Novinska agencija PATRIA i drugi mediji.
 
 U tekstu kojeg KTA objavljuje na svom portalu od 28. X 2015. pod naslovom “Odgovor povjesničaru Dubravku Lovrenoviću
na pitanje u vezi s domovinom” – KTA nije osporila krucijalni dio izjave prof. dr. Lovrenovića u kojoj stoji ovo, citat:
 
Trojna etnokonfesionalna podjela BiH praćena je trojnom etnonacionalistickom mitomanijom i nastojanjem da se vlastiti korijeni utvrde u što je moguće daljoj povijesnoj „starini“. U tom kontekstu moguća je izjava kardinala Puljića o „hrvatskom Bobovcu“, iako to Bobovac kao prijestolnica Bosanskog kraljevstva i mjesto gdje se čuvala kruna bosanska, nikad nije bio.” Završen citat.
 
Očita je namjera KTA da od čitatelja sakrije nedopustivu tvrdnju – povijesnu krivotvorinu Kardinala Puljića – o „hrvatskom Bobovcu“ koju je izrekao u naglašenom dekoru znamenja Republike Hrvatske, prisustvu predstavnika Hrvatske vojske i redarstvenika, te znakovlja zločinačke tvorevine Herceg Bosne.    
 Bacanjem prašine u oči čitateljima izostavljanjem Kardinalove tvrdnje o “hrvatskom Bobovcu”, KTA pokušava svaliti krivnju na dr. Lovrenovića.
 
Citat o Kardinalovoj tvrdnji da je Bobovac hrvatski grad nalazi se u izvještaju Hrvatskog medijskog servisa sa Molitvenog skupa u Bobovcu kojeg je predvodio kardinal Puljić, citat:
 
„Misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, koji je istaknuo da smo se okupili u hrvatskom kraljevskom gradu Bobovcu da molimo za Domovinu i za sve narode koji žive u njoj. Kazao je da poštivanjem i priznavanjem drugog i drukčijeg, izgrađujemo mir i perspektivu za napredak.“ Kraj citata.
 
 
KTA vadi iz konteksta riječi dr. Lovrenovića o domovini, koje su samo dio njegovog logičkog pitanja na koju domovinu misli Puljić nakon tvrdnje o Bobovcu kao „hrvatskom gradu.“
 
Umjesto da makar i blago kritizira Kardinalovu neprihvatljivu krivotvorinu o „hrvatskom Bobovcu,“ KTA je i ne spominje!
 
Ali, KTA pokušava držati lekciju povjesničaru Dubravku Lovrenoviću odabranim, ali ne cjelovitim dijelovima Kardinalovog obraćanja na Bobovcu kako bi pokušala dokazati katoličku i domoljubnu pravovjernost Kardinala Puljića, nevješto prikrivajući ključnu-inkriminiranu Kardinalovu rečenicu a koju je izvorno prenio Hrvatski medijski servis, na koji izvor smo se, kako smo već rekli, pozvali. Niko ne pokušava demantirati ni “Hrvatski medijski servis” niti medije koji su preuzeli tu vijest u kojoj stoji da je karidnal Puljić izjavo da je Bobovac hrvatski grad.

Ibrahim Halilović

Bedrudin Gušić 

 
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    mogu nema bosna posebno vecina bosnjaci nemaju lidera.samo lopove koji pljackaju.nazalost sretno im u podrzci za podjelu nastavvak izetbegovicevaca

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s