SDD BiH povodom izjave predsjednice Vlade RS-e Željke Cvijanović o Dejtonu

Posted: 14. Oktobra 2015. in Intervjui

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je u Vašingtonu prilikom proslave  20 godina potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma iskoristila priliku da stane u  njegovu zaštitu tvrdeći  da je  ”  Dejton ključ opstanka i budućnosti BiH”. Ukratko u svom izlaganju predsjednica Vlade RS-a je iznijela već ranje poznate stavove kojim se želi istaći ”decentralizovana struktura države koja će garantovati osnovne zajedničke funkcije takve složene ustavne arhitekture, ali i napraviti dovoljno prostranu unutrašnju autonomiju njenih sastavnih dijelova sa jasno razgraničenim nadležnostima”.

Luđačka košulja u formi Dajtonskog sporazuma mora se nakon 20 godina  skinuti kako bi BiH počela da funkcioniše kao normalna država.

Željka Cvijanović govori o Dejtonskom sporazumu  svjesno ignorišući činjenicu da je ovaj projekat namjerno sačinjen kako bi se država BiH kontinuirano nalazila u totalnom haosu i krizi koja već 20 godina potresa svaki segment društva . Kao projekat etno-nacionalnih elita Dejtonski sporazum se koristi za blokiranje svake promjene u državi a u funkciji zaštite kriminala i korupcije.

Sa Dejtonskim sporazumom nastao je BH paradoks kojim se štiti diskriminatorski Ustav koji je na snazi. Dejton  je podijelio ovu zemlju i ljude koji žive u njoj. Ako hoćemo da pravimo koliko-toliko normalno društvo, ako hoćemo da normalno uredimo našu državu, moramo skinuti sa sebe okove koji su u funkciji disolucije BiH.

Za Predsjedništvo,

Mr. SCI, Edin Osmančević, predsjednik SD BiH

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s