SDD BiH povodom rebalansa budžeta FBiH

Posted: 8. Oktobra 2015. in Intervjui

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je juče rebalans budžeta FBiH za 2015. godinu sa 31 glasom za, 14 protiv, te jednim suzdržanim. I ovaj put se pokazala nespremnost Federalne vlade da se ozbiljnije uhvati u koštac sa svojim financijskim deficitom.  Ponovo se bira pogrešan put te se umjesto smanjenja javne potrošnje i restrukturiranja privrede  pribjegava uvećanju javnog duga pozajmljivanjem  200 miliona KM koji će biti osigurani kod komercijalnih banaka po kamati od tri do četiri posto s rokom povrata od sedam godina.

U okviru poslaničkih pitanja i inicijativa delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Federalnog parlamenta Edim Fejzić izjavio je da će Stranka dijaspore BiH ubuduće podržavati sve prijedloge koje će donositi Savez za bolju budućnost. On tvrdi kako će “Sa SBB-om činiti parlamentarnu većinu!”

Stranka dijaspore i domovine demantuje ovu informaciju i smatra je neozbiljnom.O prijedlozima parlamentarne većine ćemo se očitovati ovisno koliko dobra donose građanima Federacije. Ovo nije prvi put da Edim Fejzić istupa u svoje lično ime a nakon njegove podrške Zakonu o radu, gospodina Fejzića smo 12 septembra suspendovali. Podsjećamo  javnost da Stranka dijaspore BiH predstavlja stranku sa socijal-liberalnom orijentacijom i programskim ciljevima. Najnovijim  činom Fejzić dokazuje da u  u cilju vlastitih interesa spreman da proda ove ideje i vrijednosti  koje je stranka 6 godina mukotrpno  gradila.

Zato se u potpunosti ograđujemo se od svih izjava Edima Fejzića, jer one nisu u kontekstu principa, programskih ciljeva i vrijednosti koje stranka proklamuje.

Za Predsjedništvo,

Mr. SCI, Edin Osmančević, predsjednik SDD BiH

Za Glavni odbor SDD BiH,

Mesud Bajrektarević       

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    O.M.G

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s