SDD BiH povodom Dodikove posjete Austriji

Posted: 8. Oktobra 2015. in Intervjui

Predsjednik RS Milorad Dodik pozvao je Srbe u Beču da, na izborima 11.oktobra za gradske i pokrajinske vlasti u glavnom gradu Austrije, svoj glas daju FPO i njenom lideru Štraheu, za kojeg je kazao „da je pravi i iskreni prijatelj srpskog naroda“.

U Austriji živi veliki broj građana sa prostora balkanskih država koji izražavaju svoju ogorčenost podršci koji je Dodik iskazao ovom ultradesničaru koji je poznat po svom agresivnom populističkom nacionalizmu i reakcionarnoj retorici nabijenoj rasizmom, ksenofobijom, anti-semitizmom i islamofobijom. U Austriji ga smatraju i  liderom stranke koja otvoreno zagovara nacističke ideje.

Podrška Štraheu pokazuje svu Dodikovu političku dezorijentisanost kojom je spreman na pakt sa ovakvim tipom političara ali i međunarodnu izolovanost kojoj je izložen od strane međunarodne zajednice. Dodik  je spreman da podrži politike, poput Štraheove, kojom se otvoreno zagovara uništenja onih   humanih i ljudskih vrijednosti koje je Evropa mukotrpno gradila u postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata i pada fašizma.

Zato pozivamo sve naše građane u Austriji da masovnim izlazkom  11 oktobra  na izbore  kažu ne ksenofobiji, rasizmu, antisemitizmu i islamofobiji.

Za Glavni odbor stranke,

Mesud Bajrektarević , predsjednik GO

Za Predsjedništvo,

Mr. SCI, Edin Osmančević, predsjednik SD BiH

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    vi samo pisete i pozivate a nigdje djela dodik od pocetka tako i radi i ovtoreno govori a vi isada pisete ko papagaji ponavljate a neznate daje on tako prico otvoreno dace sve rusiti i neprizna nivas ni BOSNU STA VISE MLATITE PRAZNU SLAMU AKO NEMOZETE NESTO PODUZETI KOD VLASTI I NJIMA RECI STAVAM OVO PISANJE VRIJEDI DA NEKI NEUK PROCITA I MISLI KAKO VI NESTO DOPRINOSITE ILI UTICETE NA ONAKVE .KOJI OVE VASE PISANE RIJEC UOPSTE I NECUJE NITI CITA.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s