Stranka Dijaspore i Domovine BiH: Čestitke i podrška Jasenku Selimoviću, novom članu Evropskog parlamenta

Posted: 1. Oktobra 2015. in Intervjui

Stranka dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine izražava svoje zadovoljstvo imenovanjem Jasenka Selimovića, delegata Liberalne stranke u Švedskoj, u Evropski parlament, koji je danas 1. oktobra svečano stupio na dužnost.

Gospodin Jasenko Selimović ima punu našu podršku jer zastupa politiku onih moralnih, etičkih i humanih vrijednosti koje zastupa i Stranka dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine. Zajedno sa Jasenkom Selimovićem jača je i Bosne i Hercegovina. Pozivamo takođe sve političare u Evropskom parlamentu sa bosansko-hercegovačkim korijenima  na zajedničku suradnji kako bi se ubrzao put pristupanja naše države velikoj  evropskoj familiji.

Koristimo priliku da izrazimo našu podršku Savezu za promjene i  Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i zadnjim akcijama u borbi protiva kriminala i korupcije. U Bosni i Hercegovini ne smije biti nedodirljivih pri čemu je sazrijelo vrijeme da najodgovorniji počnu polagati račune. Očigledno je da pojedine stranke na vlasti ne podržavaju ove akcije zabog manifetluka u njihovim vlastitim redovima. Stranka dijaspore i domovine je povela antikorupcionu akciju „ Počnimo sa vlastitim pragom“ . U parlamantima, na svim nivoima, ne smiju sjediti ljudi za koje se zna da su kriminalci, i koji politiku licemjerno koriste radi svog vlastitog bogaćenja.

Bujanju kriminala i korupcije je doprinijelo i bosansko-hercegovačko pravosuđe indolentnim odnosom, zanemarivanjem zakonskih propisa, koji često pod pritiskom kriminalnih lobija doprinose nekažnjavanju osvjedočenih  kriminalaca.

Vrijeme je da bosansko-hercegovačko društvo počne „disati punim plućima“!

Za Glavni odbor stranke                                                                  Za Predsjedništvo,

Mesud Bajrektarević , predsjednik GO                                        Mr. SCI, Edin Osmančević, predsjednik SD BiH

komentara
  1. Sabina Selo Bengtsson kaže:

    Cestitam od srca dragi nas Bosanci JASENKO SELIMOVIC. GRATTIS.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s