SDDBiH povodom završene konferencije o 20 godina nakon potpisivanja Deytona

Posted: 22. Septembra 2015. in Intervjui

Stranka Dijaspore i Domovine Bosne i Hercegovine

Glavni odbor Stranke dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine

Predsjedništvo Stranke dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine

Adresa: Stranka dijaspore BiH, c/o Rizah Burnazović   

Hakije Turajlića 21, Sarajevo, Identifikacioni broj stranke  4201545190001

E-mail ; stranka.diasporebih@hotmail.com Tel.061-59 14 50

 

Uspjeh međunarodne konferencija povodom 20-godišnjice  Dejtonskog sporazuma u Banjaluci i Sarajevu je prije svega u činjenici što je još jednom većina ozbiljnih političkih analitičara istakla neophodnost njegovog radikalnih promjena kako bi se sa bosanskih pleća skinula silom nametnuta  luđačka košulja. Stranka dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine podržava stavove kojima se entiteti trebaju ukinuti i uspostaviti takvo teritorijalno ustrojstvo koje neće biti nacionalno homogeno. To su preduslovi opstanka i stvaranja jedne funkcionalne države  i put u bolje sutra svih njenih građana.

Bosna i Hercegovina svoju budućnost treba graditi na principima multietničnosti  jer to njeno prirodno stanje bitisanja na čijim vrijednostim funkcioniše današnja Evropa. Međunarodna zajednica na čelu sa SAD imaju obavezu da Bosni i Hercegovini pomognu na reformskom putu gdje će se stvoriti uslovi za obnovu povjerenje, suživota i suprostaviti nabujalom kriminalu i korupciji  čiji je procvat zacementirao Daytonski sporazum.

Na građanima BiH je da poslije 20 godina  od potpisivanja Daytona priznaju svu apsurdnost jednog sporazuma koji ih je osiromašio, ponizio i prislio na ekonomsko emigraciju iz zemlje koja ima sve uslove da bude sretna i srednje ekonomski razvijena.

Za Glavni odbor stranke:                                                                                                 Za Predsjedništvo:

Mesud Bajrektarević, predsjednik GO                                                    Mr. Sci. Edin Osmančević, predsjednik Stranke

 

    

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s