Bugojno: Kome smeta ljepši grad – Na udaru novoizgrađena fontana i počupano cvijeće u centru Bugojna

Posted: 20. Septembra 2015. in Intervjui

Bugojno - fontana

U petak, 18. septembra ove godine, na svečan puštena je u funkciju novo sagrađena fontana koja je ukrasila uži dio našeg grada. Nakon čina otvaranja i dan poslije, mnogobrojni sugrađani i prolaznici koristili su priliku da naprave nezaboravne fotografije. Međutim, nakon nešto više od 24 sata nepoznati počinioc (i) ubacio (li) su određenu količinu deterdženta u fontanu da bio došlo do havarije postrojenja. Proteklih dana građani sugeriraju na vandalsko čupanje cvijeća.

Svoje razočarenje i osudu nije mogao prikriti naš gradonačelnik:

-Evo dva dana mislim da je uljepšan dio našeg grada sa ovom fontanom. Ovaj i drugi projekti se rade sa namjerom da nam grad, naše Bugojno bude ljepše. Nakon ovoga čina postavljam sebi pitanje: Kome smeta ljepota grada Bugojna. Sinoć u jutarnjim satima nepoznata osoba je ubacila u fontanu deterdžent da dođe do havarije, da izgore pumpe, da ovo lijepo mjesto nije u funkciji.   Vjerujem da će naši sugrađani i javnost osuditi ovaj čin. Mi ćemo i dalje raditi i graditi da naše Bugojno bude još ljepše u interesu svih nas, rekao je vidno razočaran Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna.

Fontana se nalazi u neposrednoj blizini Policijske stanice Bugojno, čiji uposlenici na osnovi raspoloživih prikupljenih istražnih informacija nastoje otkriti i evidentirati počinioce ovog, van svake razumne sumnje, nečasnog djela.

Video sa lica mjesta i izjava načelnika:

https://youtu.be/8jVaqMnPOiQ

(bug.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s