SDD BiH: Započeti borbu protiv kriminala na svim nivoima vlastitim primjerom

Posted: 15. Septembra 2015. in Intervjui

Stranka dijaspore i domovine BiH poziva sve gradane dobre volje, organizacije, saveze, stranke ¡ zajednice na pokretanje antikoruptivnih mjera u društvu po nazivom ” Počnimo od svog praga” !

Činjenica je da kriminal i korupcija guše sve pore društveno-političkog Zivota, privredu, administraciju, pravosuđe, obrazovanje, kulturu i sl. U postratnom periodu uništena je budućnost ove zemlje gdje 70 000 mladih svake godine traže svoju sreću u inostranstvu. Kriminal i opstrukcije nisu dale mogućnost da se svi ljudi vrate na svoja ognjišta i počne sa obnovom povjerenja i suživota kako bi se cementirale kriminalne radnje i zloupotrebe.

Politička korupcija predstavlja vrh ledenog brijega, gdje pojedini političari na svim nivoima vlasti osim visokih plata uiivaju velike povlastice poput odvojenog života, “bijelog hljeba” nadoknada za putovanja i slično. Nekima ni to nije dovoljno pa svoje glasove pri donošenju važnih zakona debelo unovčavaju prodajući se drugim strankama ili davajući sebi za pravo da zloupotreblajvaju nadoknade stranaka iz budåeta koji im pripada u skladu sa Zakonom o finansiranju stranaka.

Stranka dijaspore će o borbi protiv kriminala i korupcije uskoro izaći sa relevantnim podacima i u svojim vlastitim redovima. Ne libimo se priznati da smo pogriješili u kadrovskoj procjeni pojedinih članova davajući im naše povjerenje, preuzeti konsekvence i upustiti se u bespoštednu borbu protiv kriminala.

Borbom protiv kriminala i korupcije stvorit ćemo uslove za unapređenje poslovnog okruženja, stvaranja uslova za veći održiv rast i bolju vanjsku poziciju Bosne i Hercegovine.

Borba protiv kriminala i korupcije nema alternative!

Predsjednik Stranke dijaspore i domovine BiH

Mr.Sci Edin Osmanðević

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    e tobi bilo posteno i realno sve poceti u zatvor pabi viio kako se drugi ponasaju humano a ne on hoce dnevnice za odvojeni zivot majmuni jedni pa ko polaca onim ljudima koji idu po mjesec dana i rae po njemackoj ili FRANCUSKOJ I NEDODJU MJESEC DANA KUCI A DA NEPOISEM ZA ONE STOSU IZ EX JUGE ISLI PO iraku libiji Alziri.i u Rusiju . ma smanjiti place i kao za raddnike i nista vise ko u ntitino vrijeme pozzz

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s