Stranka Dijaspore i Domovine BiH: Informacija o krivičnom djelu falsifikovanja Edima Fejzića, poslanika u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine

Posted: 10. Septembra 2015. in Intervjui

Ovim putem želimo da obavjestimo bosansko-hercegovačku javnost  o kriminalnim i nezakonitim postupcima Edima Fejzića, poslanika u  Domu Naroda Federacije BiH. Rad Stranke dijaspore BiH je zanovan na principima transparentnosti zbog ćega javnost treba da bude upoznata sa djelovanjem  poslanika, između ostalog i iz naših redova. Naime, Edim Fejzic je organizujući nelegalnu skupštinu u Goraždu, bez znanja i odbrenja organa stranke  pokušao da preuzme infrastrukturu stranke radi sticanja materijalne koristi. Gospodin Fejzić je izvršio krivično djelo falsifikata jer je predao sudu zapisnik o skupštini koja nije validna.

Pozadina organizovanja skupštine leži u težnji da se ovlada materijalno-finasijskim sredstvima stranke jer je istom odbijen zahtjev da se izvrši podjela finansijskih sredstava stranke pristekla iz osvojenog mandata u omjeru 50% za Kantonalni odbor Bosansko-podrinjskog kantona. Ova sredstva su tražena izmedu ostalog u cilju otplate Fejzićevih ličnih kredita, što je nespojivo sa knjigovodstveno-finansijskim poslovanjem stranke.

Koristeći falsifikat kod Općinskog suda u Sarajevu Edim Fejzić je nelegalno ovladao računima stranke, podigao novac, zbog ćega smo intervenisali i upoznali relevantne organe  između ostalog i Centralnu izbornu komisiju.

Stranka dijaspore će svoja prava tražiti sudskim putem gdje će biti prezentovani svi relevantni dokazi. Na žalost Edim Fejzić, je čovjek  zalutao u Dom naroda Federacije jer koristi  politiku kao sredstvo u  sticanju  vlastitih privatnih interesa  umjesto u zaštiti prava građana koje je trebao predstavljati.

Iz našeg iskustva možemo da zaključimo da se u BiH postojeći pravni i ekonomski sistem (sudski, bankarski i administrativni) zbog svoje manjkavost, korumpiranosti i nezaintersovanosti vlasti za promjene podržava kriminal!

Za Glavni odbor stranke,

Mesud Bajrektarević , predsjednik GO

Za Predsjedništvo,

Mr. sci., Edin Osmančević, predsjednik SD BiH

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    pa staste mislili e daje on sam svi su takvi cim vie da neki mogu odma idrugi lazu a sto nebi imi nazalost,nema zakona pravne Drzave.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s