U povodu predstojeće posjete predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović BiH: NASTAVLJA TAMO GDJE JE JOSIPOVIĆ STAO, NA ŠTETU BiH

Posted: 9. Septembra 2015. in Intervjui
Kolinda
Sutra, u trodnevnu zvaničnu posjetu našoj zemlji dolazi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Osim susreta u Sarajevu sa najvišim dužnosnicima države BiH, te kardinalom Puljićem, planirana je posjeta i Mostaru te Banja Luci. U Banja Luci će se, osim sa biskupom Komaricom, sastati i sa Miloradom Dodikom, predsjednikom tog entiteta.
 
Ne znam šta će pričati sa biskupom Komaricom, ali sam siguran da neće u tom razgovoru biti spomenuta katastrofalna politika HDZ-a i Franje Tuđmana naspram Hrvata iz Bosanske Posavine i Bosanske Krajine, čije su posljedice nepopravljive. Dakle, preostaju im samo jadikovke!
 
No, ono što treba javno zapaziti jeste da se i Kolinda odlučila sastati sa predsjednikom entiteta kojemu na taj način pridaje značaj kao jednom državniku, što on, naravno, nije, ali želi da se predstavi kao takav. Isto je uradio u svom mandatu i njen prethodnik Ivo Josipović, samo je razlika u tome što je taj Baji svirao klavir u njegovom kabinetu. Kažem razlika, jer nigdje nije najavljeno da će i Kolinda svirati klavir onome iz Laktaša, preciznije, iz Bosanskog Aleksandrovca. 
 
Ovaj gest aktuelne hrvatske predsjednice je svakako na štetu države Bosne i Hercegovine.
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Kitarevićka nastavlja – Tuđmanovo zlodjelo. Svi su oni kao vreća rogova kada je u pitanju borba za vlast, ali – svi su složnii kada je u pitanju neprijateljstvo prema RBiH i Bošnjacima. Od zločinačke namjere podjele Bosne koju su utvrdili Tuđman i Milošević u Karađorđevu ne odustaje ni gostujuća gospođa – zato će se sresti sa Dodikom, jer on igra na kartu očuvanja RS – stvaranjem trećeg entiteta. Garnacije za RS ima i od B. Izetbegpvića, i to u ime svih nas!!! Ništa od te zlčinačke politike ne bi bilo moguće da bošnjačko vodstvo i ulema (nokat i meso) – u tome ne vide šansu za svoju malu fidžan državicu kakvu bi jedva dočekao Zapad – kao tampon-zonu između Srbije i Hrvatske i, što je za krstaše najvažnije – konačnu šansu za obuzdavanje nepostojećeg funadamentalizma bosanskih muslimana – Bošnjaka. Tako će nam glave doći oni koji bi najsrčanije trebali braniti državu RBiH koju oni ne spominju ni o godišnjici Povelje Kulina Bana.
    Nema tog sporazuma o podjeli državne teritorije unazad dvije i pol decenije kojeg nisu potpisali Mladi muslimani na čelu sa A. Izetbegovićem čije zlodjelo nastavlja njegov sin Bakir i ostali sljedbenici. U rasturanje države Bosne utrošene su i milijarde dolara doniranog novca za obranu zemlje.
    Bakir Izetbegvić ne da RS, on odavno išareti Čoviću oko definitivne podjele Mostara i stvaranja trećeg entitteta. Jer dok je RS, koju B. Izetbegović čuva kao amanet svoga babe, ima izgleda i muslimanija, a naraodu zamažu oči svaljivanjem krivice na Srbe i Hrvate. Tada će biti oživotvorena ona Alijina podvala – laž – kako Srbi i Hrvati neće Bosnu, pa zato nećemo ni mi. E, mi ćemo nestati ako se ne budemo suprostavili toj politici, Dodiku, Čaviću, Izetbegoviću mlađem, njihovim pristašama koji čvrsto gaze prema konačnoj podjeli Bosne; u tom cilju i Kitarevićka putuje u Banju Luku, Dodiku na noge.

  2. Zdravko margic niodkud kaže:

    upravusi ti Ibrahime ima toga, jebo nju CETIC aI Komarica a i doika samo me cudi taj dzabalebaros Izetbegovici ili ti drugoi iz iz uleme,i oni sute i mute.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s