Stranka Dijaspore i Domovine Bosne i Hercegovine: Država Bosna i Hercegovina treba uzeti daleko veće učešće u debati o izbjegličkoj krizi

Posted: 7. Septembra 2015. in Intervjui

 Država Bosna i Hercegovina treba uzeti daleko veče učešće u debati o izbjegličkoj krizi  koja se dešava u Evropi i preuzeti dio odgovornosti. Država Bosna i Hercegovina mora  pokazati Evropskoj uniji dobru volju u kojoj je   spremna da kao buduća članica Evropske unije dijeli obaveze i pokaže solidarnost u riješavanju problema sa kojima se sreće Evropska unija.

Pored humanog aspekta u pomoći onim koji su izgubili sve osim nade u bolji život, sigurni smo da bi ovakav proaktivno djelovanje naše države se cijenilo u krugovima Evropske Unije i doprinijelo ubrzanijem putu ulazka u veliku evropsku familju.

Time  bi se poslale jasne poruke svim najavama izgradnje novih graničnih zidova na ovom kontinentu  i dao jasan odgovor na  kontroverzne izjave pojedinih evropskih zvaničnici o nepoželjnosti izbjeglica kao i na  indolentnost pojedinih tranzitnih zemalja,.

Država Bosna i Hercegovina ima obavezu prema izbjeglicama iz Sirije tim više što se historija ponavlja, jer u sličnoj situaciji našli su se brojni Bosanci i Hercegovci u periodu 1992.-1995 kada su im vrata otvorila mnoge evropske zemlje .

Danas su Bosanci i Hercegovci u Evropi u mnogome priznati kao izuzetan ljudski resurs koji svojim radom , angažmanom i plačanjem poreza doprinosi razvoju demokratskih društava u kojima  danas žive i rade.

Zašto to ne bi mogli sutra biti i Sirijci?

Za Predsjedništvo Stranke dijaspore i domovine BiH,

Edin Osmancevic, predsjednik SDD BiH

edin osmancevic

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    hahahah svaka cast uporniste da se malo covjek domuke i nasmije, isto pisete koda ste vela sila cuj DRZAVA pa gdjetije i sto nekazete mi sad primamo tolko i sta ko i,ma protiv.e moj druze kotebe sta pita.posebno fasisticka evropa.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s