Stranka za BiH – Saopštenje za javnost

Posted: 3. Septembra 2015. in Intervjui

Sarajevo, 03.septembar 2015.godine

Podrška bh. privredi i domaćim proizvodima

Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku bosanskohercegovačkoj delegaciji u pregovorima sa Evropskom komisijom oko izvoza bh. proizvoda u Evropsku uniju. Svjedoci smo blokade izvoza mlijeka u EU od strane Hrvatske kao i najavu blokade izvoza krompira.

Sve stranke u Bosni i Hercegovini bez obzira na razlike moraju pokazati punu zrelost kad je u pitanju zaštita domaće ekonomije i radnih mjesta, jer je to pitanje svih nas. Stranka za Bosnu i Hercegovinu također iskreno odobrava i pozdravlja aktivnosti svih udruženja i građana naše zemlje koji apeluju da se obezbijedi potpuna afirmacija domaćoj ekonomiji i domaćim proizvodima, što znači i spasavanje radnih mjesta. Pored toga svi bez razlika trebamo pomoći domaćim trgovačkim lancima i pozivati građane da se tamo snadbijevaju.

Očigledno je da mi ne možemo uticati na druge zemlje, pa ni na Hrvatsku i njenog premijera Zorana Milanovića, koji kaže da je dužan zaštititi interese Hrvatske.

To je njegov stav, ali naš stav treba biti identičan njegovom, i učiniti sve da kupujemo proizvode koje su proizveli naši privrednici i koji se prodaju u bosanskohercegovačkim prodavnicama.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s