Nakon posljednjih fašistoidnih ispada Rajka Vasića: PSIHIJATRIJSKI SLUČAJ, DEFINITIVNO !

Posted: 20. Avgusta 2015. in Intervjui
rajko1
   Za razliku od SDD BiH, naprimjer, nisam odmah reagirao na posljednje fašistoidne istupe Rajka Vasića, bivšeg generalnog sekretara SNSD-a te k'o prljava, istrošena krpa odbačenog od strane te iste stranke, sada običnog građanina Bosne i Hercegovine i njenog manjeg entiteta. Čekao sam, naime, da narod konzumira sjajni tekst Dragana Brusaća te da se stiša pozornost koju je isti privukao  jer ga je do ovog momenta, odnosno nakon nepuna tri dana od kako je postiran, pogledalo preko 2,500 ljudi.
 
   Nije bilo dileme da li ću se ovoga puta svome starom mušteriji i bivšem komšiji, tom jadnom Rajku Vasiću, obratiti otvorenim pismom, odnosno u prvom licu jednine i, za razliku od prethodna dva puta, sada mu se obraćam u trećem licu jednine budući da je itekako nevažan faktor u javnom životu BiH, Banja Luke i entiteta, da je potonuo u anonimnost, pa ne zaslužuje publicitet, kako rekoh, u smislu obraćanja otvorenim pismom. Ipak, s obzirom da ga se neki još uvijek sjećaju kao bivšeg, a on ne predstavljajući više nikoga osim samoga sebe i svoj bolesni um i dalje, kao grogirani bokser, odapinje otrovne strijele protiv BiH i Bošnjaka-muslimana a koje bi tu i tamo mogle zaraziti nekoga ili pasti na plodno tle, osjećam obavezu da reagiram na njegov posljednji fašistoidni gaf kada je pozvao Srbe i Hrvate da ne igraju za bh. nacionalne selekcije. Ko je on? Šta je sebi taj, donedavno oficijelni Dodikov mali Goebels, umislio? Kako taj njegov javni izliv mržnje prema BiH i Bošnjacima-muslimanima okarakterizirati u situaciji kada je politički i javno mrtav čovjek, osim kao izraz jednog teškog psihijatrijskog stanja u kome se nalazi. Mržnja je bolest i to je njega strefilo, zasigurno! Postoje li klinike za takve teške slučajeve osim one na Sokocu (“šteta” da dr. Dabić nije dostupan, vjerujem da bi se njemu već obratio), ili treba da pokuša sa hodžinim zapisom, eno mu – neka se pobrine šta mu je činiti.
 
    Ako sam prije koji dan, s puno argumenata, za velikog Arsena napisao da je oplemenio vrijeme i mjesto u kojima je živio, za nekadašnjeg Bajinog kadrovika i sada anonimusa koji se batrga u vlastitom mulju mržnje i mraka, mogu reći da je opoganio vrijeme i mjesto u kojima je živio i još uvijek kao takav živi. Ne, ne dijelim savjete nikome, pogotovo ne javno, ali se skrušeno nadam da  Rajko Vasić sa spomenutim fašistoidnim pozivom neće dobaciti dalje od svoje sobe, bilo u svome stanu bilo u nekoj psihijatrijskoj klinici ako shvati da je bolestan i poželi liječenje u njoj.
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    e moj Bedrudin GUŠIĆ,kamo srece daje samo on tobi bilo lako,ima ih i zesci nista ni Dodik nije bolji,a i onaj ivanic je spijun.nazalost samo su BOSNJACI kukavice i izgleda neznnalice ili nesto jos gore,pa im se moze tako.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s