SDD BiH: Osuda Vasićeve izjave

Posted: 18. Avgusta 2015. in Intervjui

Stranka dijaspore i domovine BiH osuđuje sve izjave kojim se nastoji devalvirati uspjeh mlade kadetske košarkaške  reprezentacije poput  Rajka Vasića,  bivšeg sekretata SNSD-a,  u kojima poziva Srbe i Hrvate da ne igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovakve izjave zaslužuju osudu svih organizacija, zajednica i građana jer su usmjerene na širenje nacionalne mržnje i netrepeljivosti. Zahtjevamo od najodgovornijih institucija BiH da se ponovo u razmatranje uzme naša inicijativa o donošenju Zakona o sprečavanju širenja nacionalne mržnje i kažnjavanju fašističkih istupa i obilježja kako bi se stvorili uslovi za izgradnju jedinstvenije i bolje BiH.

Uspjeh mlade kadetske košarkaške  reprezentacije   i poruka Josipa Pandže da je ključ uspjeha reprezentacije jedinstvo među igračima  ključ uspjeha nije ostalo nezapaženo među našim građanima.  Ovakve poruke smetaju  onima koji su svojom politikom u zadnjem ratu uništili povjerenje i jedinstvo njenih građana te opljačkali ovu zemlju!

Ovi momci su Bosnu i Hercegovinu znalački doveli na pobjednički tron Evrope za razliku od Rajka Vasića i njemu sličnih, koji su svojom nacionalističkom retorikom  potopili  BiH na samo evropsko dno. Rajko Vasić i njemu slični zaslužuju da budu javno osuđeni i stavljeni na listu srama!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s