SDDBiH povodom vandalskog napada na povratnike u Prijedoru

Posted: 13. Avgusta 2015. in Intervjui

Stranka dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje vandalski napad na trojicu mladića bošnjačke nacionalnosti u Prijedoru.   Prijedor  postaje grad u kome vladaju huliganske grupe, gdje netolerancija i mržnja prema drugom i drugačijem postaju prijetnja miru i suživotu.

Činjenica da ničim izazvan napad, dolazi od strane mlade populacije i mladića srpske nacionalnosti  pokazuje da je zakazala društvena zajednica na čelu sa gradonačelnikom Prijedora, pedagoški rad škola i obrazovnih ustanova ali i porodica čije se ratne frustracije prenose na najmlađu populaciju.

Kako je ovo ko zna koji napad na povratnike bošnjačke nacionalnosti bez konkretnih poteza gradske vlasti i njenog gradonačelnika da se ovakve vandalske scene spriječe, ne treba nas iznenaditi da će se ovakvi pritisci i scene nastaviti u istom intenzitetu ali i sa tragičnijim posljedicama.

Nespremnost policijskih organa da se istini pogleda u lice i događaj tretira kao nacionalno uznemiravanje će  dovesti do novih sukoba i uznemiravanja povratničke populacije.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    E DOSTAJE STOSTE OSUDILI SVESTE NAPRAVILI HAHAHA.DA NIJE ZALOSNO. BILOBI SMJESNO VI OSUDJUJETE KAKO JA ZNAM ZAVAS A ONI IDALJE POSVOME NAPADAJU I PREMLACUJU POVRATNIKE ITO SAMO BOSNJAKE,NESTO TUJ NESTIMA U VASOJ OSUDI.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s