SDDBiH o najavljenom referendumu u RS-u

Posted: 8. Avgusta 2015. in Intervjui

sdbihPovodom učestalih najava   prestavnika SNSD-a o održavanju referenduma u RS-u  želimo da im jasno poručimo da nikavi neustavni referendumi kojim se u pitanje dovodi  suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine ne mogu  biti predmet  bilo kavih pregovora i dogovora.

SNSD-ovi predstavnici  kontinuirano nastavljaju politiku pritisaka kojom se udarom na  Visoko sudsko tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine kao garanta nezavisnog , nepristrasnog i profesionalnog pravosuda, pokušava zaustaviti put reformi, kontinuitet procesa dekrimnalizacije i desenadarizacije  društva i pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i Nato paktu.

Iza nekonstruktivne politika SNSD-a stoji  Srpska akademija nauka i umjetnosti  (SANU) , čiji akademici i dalje nastavljaju da pune  SNSD-ov partijski arsenal “oružjem” kojim se u pitanje dovodi opstojnost BiH. Ruski interes  stvaranja jedne neuralgične, nestabilne  tačke na Balkanu koja prijeti izbijanjem eventualnog oružanog sukoba i podrška referendumu je više rezultat njene neprincipijelne međunarodne politike i izolovanosti od strane međunarodne zajednice, nego stvarne zabrinutosti za opstojnost srpskog naroda u BiH.

Poučeni iskustvom Miloševićeve politike, SNSD  i njihovi lideri moraju preuzeti punu odgovornost za eventualne  posljedice

Građani Bosne i Hercegovine moraju pokazati dovoljno svijesti i zrelosti  kako bi prepoznali neprincipijelnost SNSD-ove politike u kojoj se  u fokus postavlja pitanje suvereniteta BiH,  umjesto ekonomskog boljitka i kažnjavanja  ekonomskih  prestupnika i kriminalaca iz SNSD-ovih sopstvenih redova. Najsviježiji je primjer zastupnice SNSD-a u državnom Parlamentu Dušanka Majkić koja je dva dana mjeseca maja ove godine, od 27. do 29. otišla u penziju, te naplatila basnoslovnu otpremninu od oko 28 hiljada maraka i vratila se u status stalnog zaposlenika. Po principu “tresla se gora, rodio se miš” predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ćuti i  čeka da narod zaboravi ovu nemoralnu pljačku. Podsjetimo da je prosječna  penzija u RS-u  324 km.

Dok se Mile Radišić i njemu slični slobodno šeću Beogradom, zataškuje privredni kriminal u Boski,  Bobar banci, Fabrici glinice Birać , dotle se narodu nude igre i politički cirkus!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    pa normalno dok se secu pasalukom Beograskim i slobopno ulaze u bih i rade kako hoce takoce i biti u bih o kakvoj eu pricate, budite bakira iz sna ili zaustavite ga da NEKRADE KAO I DOIK.a i onaj RADONCIC,BOGATAS.i dodik ce krajnjiha moci uzeti sebi za pemziju otpremninu nebrinite.bez obzira sto jos nisti pod navodnim znacima DRZAVU.jer onato jos nije zaista nazalost.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s