SDDBiH: Informacija o Prvom Kongresu SD BiH u Banjoj Luci

Posted: 4. August 2015. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne  i Hercegovine je održala Prvi Kongres stranke 22 jula u Banjaluci gdje je učestvovala 60 delegata iz svih dijelova svijeta i domovine. Za novog-starog predsjednika izabran je  Mr. Sci Edin Osmančević, a za njegovog zamjenika gospodin Ervin Bukić, predsjednik Kantonalnog odbora Usko- sanskog kantona . U Predsjednštvo stranke koje je novim statutom postalo operativno-izvršni organ je izabrato 11 novih potpredsjednika čime će se značajno efektivizirati rad stranke. U Glavni odbor su izabrata 33 člana a predsjednik Glavnog odbora je gospodin Mesud Bajrektatević dok su  njegovi zamjenici gospodin Faruk Kurić i gospođa Hiba Čelik.

Pored usvajanja novog statuta i programskih ciljeva na Kongresu je odlučeno da stranka dopuni svoje ime tako da će u budućnosti puno ime stranke biti Stranka Dijaspore i Domovine BiH. Stranka dijaspore i domovine želi da se profilira kod svojih građana  kao stranka povjerenja  koja gradi most jedinstva matice i bosansko-hercegovačke dijaspore.

Pored brojnih programskih  ciljeva stranke , povrat protjeranih lica u prijeratna mjesta prebivališta  kroz održive  ekonomske projekte i  tiješnje ekonomsko povezivanje dijaspore sa domovinom će dominirati u narednom četverogodišnjem mandatu novoizabratog rukovodstva stranke.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Leave a comment