Stranka za Bosnu i Hercegovinu – SAOPĆENJE

Posted: 26. Juna 2015. in Intervjui

             

Stranka za Bosnu i Hercegovinu, nakon hapšenja komandanta odbrane Nasera Orića, prva je rekla da premijer Srbije Aleksandar Vučić igra dvostruku igru i da je ta igra prepoznatljiva i licemjerna.

Trebalo je samo nekoliko dana, da Vučić prikrivenu smirenost i odglumljenu pomirljivu politiku zamjeni onim što on jeste, čovjek koji  je pucao na Sarajevo. Vučić se konstantno poziva na medjunarodno pravo i pravdu, a nakon puštanja Orića od strane Švajcarske, kada mu je strpljenje popustilo, Vučić je rekao: “Vidim da su drugi spremni da promjene politiku zbog jednog ratnog zločinca”.

Pitamo se kako premijer Srbije može suditi nekome ko je oslobodjen od Suda Ujedinjenih nacija i nazvati ga ratnim zločincem? Iskreno se nadamo da će i oni koji su u posljednje vrijeme glorificirali predsjednika Vlade Srbije, nakon ovoga prizvati iz sjećanja da je to niko drugi, nego čovjek koji je pod komandom Ratka Mladića pucao na Sarajevo. Devedesetih iz puške, a posljednjih par godina puca na perfidniji način, s tim što samo rijetki vide metke.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    pa on moze tako da igra protiv S.D.A bosne jersu izgleda zanjega preslabi igraci pa neznaju daga zaustave i prebace loptu u njegov sesnesterac a dasu malo vjerniji i dase boje boga ondabi mogli lako to uraditi ali pare im nedaju korupcija pohlepni zato vucic igra posvom razumijeteli vi to

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s