SD BiH povodom izjave Nikolića i Vlade Republike Srpske o Rezoluciji

Posted: 26. Juna 2015. in Intervjui

sdbih

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u sinhronizovanom sadejstvu sa  Vladom Republike Srpske    nastoji da  destabilizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i pritiskom na Predsjednika Predsjedništva BiH Mladena Ivanića naruši jedinstveno djelovanje  Predsjedništva BiH. To jasno proizilazi iz identičnih izjava koje su došle nakon sastanka u Beogradu gdje su  pozvali člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da zakaže sjednicu na kojoj bi Predsjedništvo zauzelo stav o rezoluciji o Srebrenici, dodavši kako bi onaj tko predstavlja Republiku Srpsku u Sarajevu mora zastupati stav koji mu nalaže Republika Srpska.  Tomislav Nikolić se po ko zna koji put upliće u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine pokazujući svoju dosljednost političkog djelovanja na njenom razbijanju.

I dok iz cijelog svijeta dolazi podrška prijedlogu rezolucije o Srebrenici dotle Vlada Republike Srpske zajedno sa Tomislavom  Nikolićem smatra da se taj prijedlog treba odbaciti “jer ne doprinosi stabilizaciji i pomirenju u BiH, naprotiv unosi dodatni nemir i podjele, što nije u interesu bilo koga u Bosni i Hercegovini”.

Cilj sinhronizovanog djelovanja je pritiskom na Predsjedništvo BiH zauzeti negativan stav u pogledu Rezolucije I izjednačiti žrtve srebreničke tragedije sa srpskim žrtvama i time degradirati značaj Rezolucije.

Sasvim je jasno da donošenje Rezolucije o Srebrenici otvara mnoga druga  politička pitanja,  poput karaktera rata u BiH, obnove tužbe za genocide i slično, kojih se Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i aktuelna Vlada RS-a plaše a koja će se neminovno prije ili kasnije naći na dnevnom redu.

Jedini ispravni put na međunacinalnom pomirenju i suživotu kako građana BiH tako i Srbije je put istine koji se mora poštovati i od koga se ne smije odstupiti.

Pregovarati o genocidu u Srebrenici nema niko pravo iz poštovanja prema nevinoj žrtvi rata!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

 

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    vi samo pricate i nesto posvom zakljucujete nista nepoduzimate a toje presipanje iz prazne u suplju pa to budala zna da srbija kontrolira bih preko njega sada i prijasnjeg jer je sda neslozna i nekako nezainteresovana da se to rijesi koda im pase nazalost vasu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s