Negiranje bosanskog jezika

Posted: 23. Juna 2015. in Intervjui

sdbih

Tvrdnja Milorada Dodika da ne postoji bosanski jezik je poslednji nonsens predsjednika manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta iz bogatog arsenala negiranja bosanske države i bosanskog identiteta. Dodik kao i Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a krši Ustav BiH, kojim je definisano da su službeni jezici u BiH bosanski, hrvatski i srpski.  Dodikove  tvrdnje su  direktno uperene protiv povratničke populacije i kako bi se ona dodatno iznurila i iscrpila te obeshrabrio povratak svih onih koji o tome razmišljaju, posebno mladih kategorija.

Notorne laži nas  ne iznenađuju,  jer su  nastavak kampanje koju Dodik koristi iz kuhinje Dobrice Cosića i  SANU memoranduma.  Negiranjem bosanskog jezika nastoji se negirati bosansko biće kao i hiljadugodišnja tradicija i opstojnost bosanske države.

I ovakvim tvrdnjama Dodik pokazuje da je neracionalan političar  čija se politička duguvječnost zasniva na stvaranju stanja haosa, svađa  i frustracija. Indikativno je da negiranje genocida, bosanskog jezika i bosanske države se intenzivira sa  procesima otkrivanja velikih   kriminalnih prevara i pljački u RS-u. Dodik nije u službi ni jednog naroda a najmanje građana BiH ,  koji po svojoj ekonomskoj i kupovnoj moći zauzimaju  poslednje mjesto u Evropi.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s