Na margini odluke Organizacionog odbora za kolektivnu džennazu ubijenih Srebreničana u genocidu

Posted: 23. Juna 2015. in Intervjui

ORIĆEVO PUŠTANJE NA SLOBODU VAŽNIJE OD UKIDANJA RS I PIJETETA PREMA ŽRTVAMA GENOCIDA

Ibrahim Halilovic's photo.

– Na dugi spisak manipulatora sa žrtvama genocida i organizacijama koje zastupaju obitelji ubijenih, stavio se Organizacioni odbor na čalu sa Ćamilom Durakovićem –

Na današoj sjednici Organizacionog odbora u Srebrenici koji se brine o kolektivnoj džennazi kostiju ubijenih u genocidu, odlučeno je – ako Orić ne bude pušten za heftu, odgađa se džennaza!

Citat: “Organizacioni Odbor je zabrinut zbog zadnjih dešavanja u vezi hapšenja Nasera Orića. Poziva organe da stupe u kontakt sa organima Švicarske kako bi se problem riješio. Ukoliko se u narednih 7 dana slučaj ne riješi, Odbor će biti primoran da odgodi dženazu i sve aktivnosti vezane za dženazu.“

Ovakvo što ne može se naći ni kod Riplija „Vjerovali ili ne!“

Ovo su prljave igre bez granica, nedopustiva manipulacija sa žrtvama i mrtvim i živim… To je šamar pravdi za mrtve, žive i našoj državi.

Da je sto puta bio komandant obrane Srebrenice i sto puta narodni heroj, ne može se zbog Nasera Orića odgađati džennaza ubijenim.

Ma koliko bio popularan, niko nema pravo u istu ravan stavljati živog Nasera Orića i tolike nevino pobijene.

Njihove tek pronađene i otkopane kosti ne mogu čekati ni sekunde duže na konačni smiraj.

Tražiti da se pusti na slobodu Naser Orić koga je uhapsila Srbija, legalan je i poželjan akt.

Ali, čim dođe u Bosnu, niko ne garantira Oriću da neće biti uhapšen jer protiv njega godinama Tužilaštvo BiH vodi postupak za ratni zločin. Dokaze protiv Orića koje nema, Tužilaštbo taži od Srbije!

Tako se prljave igre bez granica sa Naserom Orićem nastavljaju.

U igri je mnogo igrača, uglavnom u Vučičevom timu koji nam zabijaju golove. Oni tim golovima ne potresaju samo mrežu, nego i kosti mrtvih koje čekaju smiraj. Zahjtevu Odobra pridružilo se Udruženje Bošnjačkih porodica i udruženja nestalih koji su suglasni za odgađanjem džennaze.

Slobodnog građanina dejtonske nakaradne države Bosne Nasera Orića uhapsio je švicarski Interpol na osnovu potjernice iz Srbije.

Te tzv. “crvene” potjernice bio je ukinuo Tarik Sadović, nekadašnji ministar sigurnosti BiH, ali ih je vratio Tihić. Sadović je najuren s posla, a Srbiji data prilika da hapsi bosanske građane – Ganića, Divjaka, Orića, iako ih haaški Tribulan ne tereti, dok čuva veliki broj ratnih zločinaca na svojoj teritoriji koji su okrvavili ruke u Bosni.

Cilj tih hapšenja je smišljeno odvraćanja pažnje od genocida u Srebrenici u cilju stvaranja lažne slike o stradanju Srba kako bi se eventualno skinula odgovornost za genocid i sačuvala genocidna RS.

Digla se u Srebrenici halabuka na Vučića – sve zbog hapšenja Orića.

Za Odbor – Vučić je nepoželjan gost, sve zbog Orića. Sada Vučiću – koji je najavio dolazak u Potočare, Odbor ne garantira sigurnost zbog Orića, ali ne i zbog tolikih ubijenih u genocodu – čiju džennazu odgađaju ako Orićevo puštanje ne isposluju “organi” do 30. juna. Na stranu što su mediji već javili kako će Orić biti pušten – jer nema pravnih razloga za njegovo držanje, Odbor igra za Vučića i RS. Istu igru igra i B. Izetbegović, koji se grčevito bori da spasi RS; na današnjem sastanku sa britanskim ambasadorom, problem puštanja Orića je bio glavna tema. Pohvalio je britansku Rezoluciju o genocidu u kojoj se ne spominje ukidanje genocidne RS.

Čim Orića puste, što je dio srbijansko-bosanske igre, četnik Vučić će odmah biti dobrodošao u Srebrenicu – gdje će pognuti glavu “kako bi Srbi hodali uspravno!” Naći će se u Bakirovom zagrljaju, kao Tadić u Tihićevom, i to nad kaburima nevino pobijenih.

U toj obrani RS – manipulacijom sa Orićem i žrtvama genocida – svoj nesebični doprinos daje Organizacioni odbor koji poručuje – pustite Orića, a mi ćemo pustiti Vučića neka dođe na mjesto zločina sa genocidnim prtljagom koji se zevo RS pa neka se zdrav i ves'o vrati – uspravan, među uspravljene Srbe – kao da genocida nije ni bilo… I neka RS ostane vječna, pravdi i pobijenim – uzinad!

U ovoj prljavoj igri bez granica, cijelo vrijeme se govori o pravdi (za Orića), ali se izbjegava spomen pravde za žrtve genocida i RBiH koja je izrečena u presudama najviših svjetskih sudova.

Nikome ni na kraj pameti, ni na državnom nivou, a ni u UN-u, niti u Srebrenici – da odlučno zahtijeva izvršenje tih presuda kojima genocidna RS nestaje, a uspostvalja se ustavno-pravni poredak RBiH.

Kako bi se glavni pravni problem sakrio i sačuvala genocidna RS, Srbija je proizvela slučaj “Orić.”

Ucjenjivačim zahtjevom – ili puštanje Orića ili otkazivanje džennaze – Organizacioni odbor podupire tu velikorpsku namjeru.

Ibrahim Halilovic's photo.
Ibrahim Halilović
ibrahim halilovic

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s