SD BiH: Vučiću nije mjesto u Srebrenici!

Posted: 19. Juna 2015. in Intervjui

sdbih

Premijeru Srbije gospodinu Vučiću ne treba omogućiti da prisustvuje obilježavanju 20 godišnjice genocida u Srebrenici jer u njoj nema istinskog pokajanja, iskrene empatije  i ljudske spremnosti da se Republika Srbija suoči sa svojom ulogom u učešću i nesprečavanju genocida. Republika Srbija nije odustala od svog ratnog plijena koji proizilazi iz takozvanih specijalnih odnosa sa manjim B-H entitetom, neprimjernim i nezabilježenim u historiji političkih međunarodnih odnosa.

Vučićevi negativni stavovi u pogledu negiranja genocida o Srebrenici i Rezolucije o osudi genocida,  ignorisanje oslobađajuće presude Haškog tribunala u slučaju Orić te davanje prava Tužilaštva  susjedne državi da se proglasi nadležnim u ovom slučaju, pokazuju ponovo da premijer Srbije koliko god se trudio da se prikaže kao mirotvorac na ovim prostorima, nije odustao od svoje vučje kože koju je zamjenio jagnjećom.

Gospodin Vučić nije naučio glavnu lekciju svog političkog bitisanja a to je da jedino istinom može se osloboditi  mračnih okova prošlosti  narod koji predstavlja i time olakša patnja žrtava genocida.

Zato, gospodine Vučiću,  prestanite da sebe i druge  “lažete stvaralački, maštovito  i inventivno” kako je to Dobrica Ćosić jednom zapazio u  definisanja laži kao instrumenta u ostvarivanju ” srpskog državnog interesa”.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s