Slijedom hapšenja Nasera Orića – SRBIJA DEŽURNI FAKTOR NESTABILNOSTI NA BALKANU

Posted: 11. Juna 2015. in Intervjui

  naserSrbija je ostala dosljedna sebi i svojoj politici staroj više od jednog stoljeća: faktor je nestabilnosti na Balkanu. Treba, jednostavno, baratati činjenicama a one neumoljivo govore u prilog ovoj tvrdnji.

   Naser je uhapšen po potjernici Srbije jer je optužen da je počinio zločin na teritoriji BiH u vremenu 1992-1995. Za navodne zločine po haškoj optužnici je već  odgovarao i pravomoćnom presudom tog suda oslobođen. Ako Srbija ima dokaze o njegovim zločinima koji nisu procesuirani u Hagu, a počinjeni su na teritoriji BiH, neka ih dostavi Tužilaštvu naše zemlje s kojim, navodno, surađuje. Međutim, ne, Srbija iz političkih razloga koristi međunarodne pravne mehanizme kako bi dolila ulje na vatru u  priči koju forsira glavni baja u manjem bh. entitetu, sipa so na žive rane preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici i relativizirala upravo taj genocid uoči obilježavanja njegove 20-te obljetnice.
 
   Usput, Srbija u javnom lovu i na heroje Srebrenice i bh. odbrambeno-oslobodilačkog rata, poput Nasera, zapravo pokušava da pođoni svoje jalovo, anticivilizacijsko, morbidno i bijedno stajalište da u Srebrenici nije počinjen genocid, za razliku od stajališta civilizranog dijela čovječanstva. Zaključak je, onda, lahko izvesti: onaj ko negira genocid u stanju je ponovo stati iza njega, podržati ga na ovaj ili onaj način ili ponoviti, i ubuduće. S takvom zemljom se još uvijek ne mogu njegovati iskreni dobrosusjedski odnosi jer Srbija je bila i ostala faktor destabilizacije Balkana. I tačka!
 
Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    JE TOSE ZNA ZATOJE HRVATSKA OTISLA U EU PA SAD BOSNA GLAVNA ZRTVA ZA SRBIJU ALI DODUSE I BOSNJACKI POLITICARISU SVI NEKI KORUMPIRANI A DOSTAIH SARADJUJE SA SRBIJOM I RADE ZANJIHA NAZALOST PUNO IZDAJNIKA NESLOZAN NAROD BEDURINE ZAOMIJE SAMO POGLEDAJ ONU EMISIJU FEJS KADJE ONAJ DZEVAD GALIJASEVIC PRICO SA ONIM SPAHICEM ON DOBIVA PARE ZA SVOJU SPIJUNAZU

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s