Prateći raspravu o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH: MLAĆENJE PRAZNE SLAME

Posted: 10. Juna 2015. in Intervjui

 srebrenica-genocid-pod-zastavom-un-a

Neko je jednom davno ispravno rekao da “ništa ne može pokvariti stomak nego stara vijest…” Dodao bih da je za probavu, barem moju, jednako neprobavljivo ono što nije vijest a mediji u BiH se prosto utrkuju da je plasiraju pod “vijest”, čak kao udarnu.

    Nije mi se stomak još smirio od stupidnog pokušaja gotovo svih bh. tv. kuća od prije nekoliko dana koji su u udarnim terminima i kao ekskluzivnu vijest saopćili da je Igor Radojčić napustio Klub poslanika SNSD-a, ali da nije napustio i Stranku. Pa, zar je to uopće vijest? Zar nije logično da ako “uvređena mlada” u liku imenovanog, donedavnog predsjednika Narodne skupštine Rs-a i jednog od čelnih ljudi SNSD-a, ako nije napustio Stranku, a jeste Klub poslanika, nije ništa uradio da bi to bila vijest. Kao što će razvoj događaja kasnije pokazati, nakon susreta s Bajom (Dodik), stvari su se drastično okrenule i sada se traži prostor gdje će se dotični uhljebiti. Toliko o tome, kao uvod u priču da naši mediji prodaju pod vijest i ono što to nije.
    Danas pratim raspravu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju su predložili Denis Bećirević i Mirsad Mešić iz SDP-a_ te Zaim Backović iz BPS-a. To za mene također nije nikakva vijest jer se unaprijed zna da od toga neće biti ništa. Treba li, naime, argumentirati ovu trvdnju da su se svi srpski poslanici u Zastupničkom domu već odredili da će glasati protiv Prijedloga rezolucije, a njihovi partneri u raspamećivanju i razvaljivanju BiH – poslanici HDZ BiH, će biti kao uzdržani (nije šija, nego vrat). Ako Prijedlog rezolucije i bude izglasan nekom matematičkom većinom, ide se na drugi krug glasanja i dovoljno je da 10 poslanika Doma bude protiv da ista ne prodje.
    BiH je i ovim povodom pokazala da je zemlja apsurda. Jer je talac Dejtonskog šinjela koji upravo omogućuje da ono što je Međunarodni sud u Hagu izrekao, a parlamenti nekih zemalja u svijetu izglasali, ne može i zemlja u kojoj se genocid desio. Eh, dragi moji, kuća se ne pravi od krova, nego od temelja i tu je kvaka!
    Dakle, “nije vijest da je pas ujeo čovjeka, nego čovjek psa…”!
 
   Bedrudin GUŠIĆ
vrbas-miso
 
 
  

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s