SD BiH povodom izjave Prvog marta

Posted: 9. Juna 2015. in Intervjui

sdbih

Koalicija Prvi mart je u svojoj jučerašnjoj izjavi navela kako  SDA nezakonito  troši sredstva Koalicije Domovina. Stranku dijaspore BiH ne iznenađuju protuzakoniti  postupci  Kluba poslanika  SDA u RS-u  koji su jednostrano predali zahtjev Ministarstvu finansija Republike Srpske kako bi se sredstva namjenjana Koaliciji Domovina  isplatila na račun SDA u Sarajevu. Ovako ponašanje SDA predstavnika je nastavak njihovog nedoslednog ponašanja iz preidzbornog ciklusa. Kao što je poznato prema Zakonu o finansiranju političkih stranaka u RS-u, finansijska sredstva se dodjeljuju političkim subjektima koji su imali učešće na izborima. Cijenimo da je Ministarstvo  finansija RS-a svojim  nezakonitom isplatama,  koje iznose 19 hiljada i 800 maraka mjesečno, namjerno  željelo unijeti nemir i nesloga među koalicione članice!

Postavljamo opravdano pitanje ko na nivou države i entiteta kontroliše utrošak sredstava koje stranke dobivaju iz državnog buđeta porezkih obaveznika ??? Koliko nam je poznato ne postoji ni jedna državna ili entitetska reviziona finansijska komisija. Građani BiH moraju znati gdje se i na koji način  troše sredstva porezkih obaveznika iz čijeg se buđeta finansira rad i aktivnosti stranaka i Koalicija! Za ovakav nemar i kriminal  najviši organi vlasti snose najveću odgovornost !

Izjavu bivšeg koordinatora Koalicije Prvi mart i člana predsjedništva Demokratske fronte Emira Suljagića, u kojoj se najavljuje  mogučnost raskidanje koalicionog sporazuma Domovina smatramo vrlo neozbiljnom  jer je upravo gospodin Suljagić svojim neprincipjelnim stavovima doveo do situacije u kojoj je SDA stranka privilegovana   na prošlogodišnjim izborima ćime je  zloupotrebila povjerenje stranaka koje su ušle u Koaliciju  radi očuvanja jedinstva i državnih interesa.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s