SD BiH o prijedlogu Rezolucije o Srebrenici

Posted: 29. Maja 2015. in Intervjui
  sdbih

Rezolucija o Srebrenici nije politizacija žrtvama genocida, nego naprotiv potreba kojom bi se dao pijetit nevinoj žrtvi rata i njihovim najbližim kao najvećim stradalnicima. Zato osuđujemo izjave onih političara koji kod B-H javnosti žele da inicijativu o  usvajanju Rezolucije o Srebrenici  prikažu kao politizaciju žrtvama genocida! Prikazivanje Rezolucije o Srebrenici kao tobože politizaciju žrtvama, nije ništa drugo nego manipulacija sa javnim medijiem, kojim se želi nonšalirati ovo važno pitanje i pokušaj za  pronalaženje razloga kojim se želi opravdati neusvajanje ove Rezolucije!

Stranka dijaspore BiH  čvrsto vjeruje da će  kod  B-H parlamentarci  proraditi zdrav razum te da će usvojiti Rezoluciju o Srebrenici  predlagača Denisa Bećirovića, Zaima Backović i Mirsada Mesića.

Ovo je historijska šansa da se usvajanjem ove rezolucije pruži šansa miru i pravdi, tim prije što se o genocidu   očitovao   Međunarodni  sud pravde kao i veliki broj  stranih država.  Veliki broj visokih zvanica koji se  očekuje ove godine na obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici  je još jedna potvrda  pijeteta  koju svijet odaje  nedužnim žrtvama.

Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici bi se široj svjetskoj javnosti poslala ozbiljna poruka  da  B-H političari čvrsto odlučni da rade na političkim promjenama koje će vratiti povjerenje medu građane i time dala prednost izgradnji budućnosti čiji temelji će se graditi na prihvatanju  historijskih činjenica.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s