SD BiH: Osuda Dodikovog napada na Tokića

Posted: 13. Maja 2015. in Intervjui

sdbih

Javno osuđuiemo medijski napad predsjednika RS-a Milorada Dodika na  predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića.

Napad na gospodina Sejfudina Tokića ocjenjujemo kao Dodikov napad na sve povratnike u manji bosansko-hercegovački entitet sa ciljem da se spriječi njihov povratak, pravo na slobodu i djelovanje u sredini u kojoj rade i  žive.  Svojim staljinističkim manirima Dodik sve više nas podsjeća na sjeverno-korejskog predsjednika Kim Jonga  izgubivši osječaj realnosti za prostor i vrijeme u kome živi i djeluje.

Izjava je tim više neprimjerna jer  predstavlja svojevrsnu prijetnju,  huškanje  i degradiranje ličnosti  gospodina Tokića, njegove familije  i svih onih koji misle drugačije.

Stranka dijaspore BiH smatra da je legitimno pravo svakog patriote BiH da slavi i obilježava 22. maj, dan prijema i punog međunarodnog priznanja države BiH jer to predstavlja s jedne strane najveću pobjedu naše države i najveći poraz neprijatelja BiH koji je vjekovima pokušavaju podijeliti i uništiti. Zbog toga pozivamo sve naše građane u domovini i dijaspori da 22 maja na svoje domove izvise zastave  BiH  i  masovnim izlazkom na ulice u gradovima u kojima žive  javno proslave ovaj dan.

Svako miješanje i uplitanje  MUP-a RS-a sa ciljem spriječavanja ove manifestacije moglo bi imati nesagledive  posljedice  destabilizacije  javnog reda i mira u regionu.

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. Zdravko margic niodkud kaže:

    MA VI SAMO BEZVEZE PISAETE I ZOVETE STACE LJUI PROSLAVLJATI KA VIE A NEMA OD TOGA NISTA KAKVA DRZAVA I DAN KAD NESMIJE NIKO TAMO PISNUTI U R S. ISTOTI DODJE KAO DRUGA DRZAVA OK SE NESPAMETUJETE I NEPOCNETE TE SUPLJE PRICE U DJELO PRETVARATI NEMA NISTA POD RZAVE VI CVANI IMATE I NEKOME SALJETE TAKO BAKIRI RAONCICI IMAJU TAMO I SEBI GRABE A JADNI POSTENI NARO TRPI I CEKA DAMU NEKO POSALJE A OVI STRANCI SUTE I SVOJU POLITIKU VOE TAKO A NEMA NISTA OD TOGA DDOK NEKI PAMETNIJI NE SJEDNU I NEPOSNU TRAZITI I BUNITISE ZA PROMJENU DEJTONSKE KOSULJE OVAKO POJEDINAC NEMOZE NISTA NJEGA CE BRZO USUTITI ILI SKINUTI KAO I ONOG MIRSADA ILI RUGE KOJISU ZA PTAVEDNOST I KOJI NJESUTE NIKOME POSEBNO TAKVIM KRIMINALCIMA KRKANIMA KAO DODIK I ONAJ RADONCIC RUGOBE SIROVINE

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s