Vojvođanski klub: OBELEŽAVANJE DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

Posted: 9. Maja 2015. in Intervjui

Vojvodjanski klub

OBELEŽAVANJE DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

    POLAGANJEM VENACA NA SPOMEN OBELEŽJE “SLOBODA” NA IRIŠKOM VENCU   

Vojvođanski klub će obeležiti  Dan pobede nad fašizmom  polaganjem venaca na spomen obeležje “Sloboda” na Iriškom  Vencu, 9. maja u 13h.

Pored obeležavanja Dana pobede, ovim želimo da odamo poštu vojvođanskim antifašistima, partizanima i partizankama, skojevcima i civilima koji su svoje živote ugradili u našu slobodu. Takođe, želimo da manifestujemo svoje opredeljenje za antifašizam, a protiv prekrajanja istorije i zanemarivanja časnih ljudi na koje treba da budemo ponosni.

Spomen obeležje na Iriškom Vencu je odabrano upravo zbog njegovog zanemarivanja i devastacije čiji smo svedoci mesecima unazad (i na koje smo u više navrata reagovali).

Zajedno sa Vojvođanskim klubom, u obeležavanju Dana pobede nad fašizmom na Iriškom Vencu će učestvovati: Pokrajinski odbor Saveza antifašista, Udruzenje antifašista Novog Sada, Društvo za istinu o NOB i Jugoslaviji – Odbor za Vojvodinu, Vojvođanski građanski centar i Fonacija za zaštitu zavičajnog nasleđa Podunavskih Švaba “Zavičajna kuća”, Sremski Karlovci i građani Vojvodine.

Poziv za obeležavanje Dana pobede upućen je i prijateljskim antifašistički opredeljenim političkim strankama koje deluju u Vojvodini: Demokratskoj stranci, Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratskoj partiji, Savezu  Vojvođanskih Mađara i Vojvođanskoj partiji, čije prisustvo takođe očekujemo.

Detaljnije informacije o ovoj i drugim akcijama Vojvođanskog kluba možete naći na našem sajtu (http://vojvodjanskiklub.rs/)

S poštovanjem
Dr Branislava Kostić,
Predsednica Vojvođanskog kluba

Telefon: 0631844006

Branislava Kostic

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s