Depolitizacija javnih preduzeća

Posted: 24. Aprila 2015. in Intervjui

sdbih

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine zagovara proces depolitizacije u upravljanju javnim preduzećima. To je razlog zbog kojeg pružamo punu podršku i stavu Demokratske fronte (DF) o depolitizaciji javnih preduzeća u Federaciji Bosne i Hercegovin kao pretpostavku  dosljednog poštivanja zakona i davanja prioriteta stručnosti prilikom izbora na rukovodeće pozicije u javnim kompanijama.  

Depolitizacija javnih preduzeća mora se sprovesti na području cijele Bosne i Hercegovine, a ne samo Federacije BiH jer su  nestručnost i kriminalitet uništili poslovni fond države. Stranke na vlasti nakon svakih sprovedenih izbora kao po  dogovoru započinju proces  raspodjele izbornog plijena i  uprava u javnom sektoru.  

Radnička klasa zajedno sa sindikalnim organizacijama treba da stanu u zaštitu procesa depolitizacije  upravljanja javnim preduzećima u kojima će se pitanja tržišne ekonomije i kvaliteta  staviti u fokus poslovne politike javnih preduzeća.  

Zele li veće plaće i bolje uslove rada , radnici ne mogu ostajati po strani!

Predsjedništvo Stranke Dijaspore Bosne i Hercegovine

komentara
  1. zdravko margic kaže:

    ma kakvi vi i vase price samo bla bla niko nista nepoduzima ni vi a oni i neznaju ni sindikat ni radnici obmanili ji politicari ali su to dobro skrojili oni iza zavjese tajna elita a glupi bosnjaci neslozni gledaju neko svoje zajednistvo a od toga nista sami sebi stete

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s